Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το “Θέμα” με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα
2. Toν οδηγό μαγειρικής που ο Άκης Πετρετζίκης δημιούργησε για εσάς!

Αυτή την Κυριακή, στο Πρώτο Θέμα, μπαίνουμε στην κουζίνα και Μαγειρεύουμε στο τηγάνι του Άκη!

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, με το Πρώτο Θέμα.

38ο τεύχος
Μαγειρεύουμε στο τηγάνι του Άκη

Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ πόσα και ποια φαγητά μπορούμε να μαγειρέψουμε χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι; Βασικά, για να το θέσω πιο σωστά, χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ ένα τηγάνι; Ξέρω ότι ο νους σας πηγαίνει κατευθείαν στα ορεκτικά, στα συνοδευτικά, άντε και σε κάνα γλυκό τύπου pancakes, λουκουμάδες κ.λπ. Ε, λοιπόν, σήμερα θα σας αποδείξουμε ότι ένα τηγάνι μπορεί να κάνει πολλά παραπάνω από αυτά που νομίζετε. Γιατί; Επειδή σε αυτό μπορούμε να ετοιμάσουμε πραγματικά τα πάντα. Ορεκτικά, Ζυμαρικά, Κυρίως πιάτο και Γλυκά.
Τα σκεύη της κουζίνας μας μπορούν να έχουν πολύ περισσότερες χρήσεις από αυτές που νομίζουμε. Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε όλες τις δυνατότητές τους και να τα αξιοποιήσουμε για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη και, φυσικά, πιο νόστιμη.
Τι άλλο κάνουμε; Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα μοιραζόμαστε μαζί σας χρήσιμες συμβουλές και μαγειρικά μυστικά τα οποία θα οδηγήσουν τις συνταγές σας σε απόλυτη επιτυχία.

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

5 έξυπνα αντικείμενα που αξίζει να έχουμε στην κουζίνα μας
Είναι απλά, εύχρηστα και μπορούν να μας βοηθήσουν να γλιτώσουμε κόπο, χρόνο και χρήμα. Σίγουρα υπάρχουν πολλά τέτοια αντικείμενα κουζίνας, εμείς όμως αποφασίσαμε να ξεχωρίσουμε πέντε από αυτά των οποίων πολλοί αγνοούν τόσο την ύπαρξη όσο και τη χρησιμότητά τους.
Ορεκτικά: Εύκολα & νόστιμα
…Και το καλύτερο όλων; Φτιαγμένα σε ένα τηγάνι με απλά υλικά. Τα ορεκτικά αυτά μπορούν να γίνουν η αφετηρία ενός νόστιμου γεύματος ή οι πρωταγωνιστές του μενού χορταίνοντας όποιον θελήσει να τα ετοιμάσει. Το βασικό σκεύος που θα λερώσετε είναι μόνο ένα τηγάνι! Φτιάχνουμε:
Frittata στο τηγάνι, Κοκκινιστές γαρίδες, Εύκολη τάρτα με σπανάκι, Dutch baby pancake, Μύδια σαγανάκι με φέτα

Pasta στο… τηγάνι
Αν γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια δοκιμασμένη συνταγή, τα υλικά της και περίπου μισή ωρίτσα μέχρι να σερβίρετε το φαγητό σας στο τραπέζι. Τόσο απλά, τόσο γευστικά. Σας ετοιμάζουμε:

Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα, Frittata caprese με ζυμαρικά, Κριθαρότο με ραγού μανιταριών και τρούφα, Παστίτσιο στο τηγάνι, Ζυμαρικά με κοτόπουλο, σκόρδο και παρμεζάνα

Η meat free εκδοχή: Τηγανιά
Υπάρχει κάποιος μεζές που δε μπορεί να λείπει από κανένα τραπέζι μεζεδοπωλείου; Μα φυσικά! Δεν είναι άλλος από το απόλυτο παραδοσιακό πιάτο, την τηγανιά, που έχει συνδυαστεί με καλή παρέα, ουζάκια και μεσημεριανές εξόδους σε ταβερνάκια.

Φαγητό σε ένα τηγάνι
…για όλη την οικογένεια, για δύο ή για έναν (αρκεί να προσαρμόσετε τα υλικά). Το ζητούμενο είναι ένα: να μαγειρέψουμε εύκολα, γρήγορα και νόστιμα χωρίς να κατεβάσουμε ένα σωρό κατσαρόλες, μπολ ή ταψιά από τα ντουλάπια μας. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί:

Φιλέτο κοτόπουλου με μείγμα μπαχαρικών, κόλιανδρο και ρύζι, Παέγια με γαρίδες και λουκάνικο, Stir fry με μοσχάρι και noodles, Ramen με κοτόπουλο, Καυτερό κοτόπουλο με ρύζι, ντομάτα και βασιλικό

Γλυκό στο… τηγάνι
Αναρωτιέστε αν γίνεται; Φυσικά και γίνεται! Ελάτε να σκαρώσουμε πέντε απολαυστικά γλυκά, τα οποία μπορείτε να παρασκευάσετε χρησιμοποιώντας ένα τηγάνι! Είναι συνταγές γνωστές, αγαπημένες, δοσμένες με έναν πιο δημιουργικό, αλλά εξίσου νόστιμο τρόπο.

Κιουνεφέ, Toffee buns, Soft cookie στο τηγάνι, Basque cheesecake με λεμόνι και φράουλες, Tarte tatin με ροδάκινα

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

3. Το επετειακό τεύχος του Gala

Gala 5 Years Anniversary Edition

Μία ανεπανάληπτη συλλεκτική έκδοση 212 σελίδων αφιερωμένη στο μέλλον…που είναι ήδη εδώ, στο παρόν…που αλλάζει με καταιγιστικούς ρυθμούς και στο παρελθόν…που παραμένει ζωντανό.

 

 

Fashion, Ομορφιά, Style, Κόσμημα, Αρχιτεκτονική, Design, Art, Φωτογραφία, Gastronomy, Travel, Επιστήμη, Music, Κινηματογράφος, Metaverse και πολλά άλλα.

Αποκλειστικές συνεντεύξεις με χαρισματικούς δημιουργούς, πρωτότυπα editorials, συναρπαστικά θέματα για τις τάσεις της εποχής, το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, αλλά και για τις αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες.

Διαβάστε στο επετειακό τεύχος του Gala, που κυκλοφορεί την Κυριακή με το ΘΕΜΑ:

Νάσια Μάτσα: Το πιο επιδραστικό top model του καιρού μας

Κατερίνα Τερζοπούλου: Το Aenaon Ον της Μόδας, σε μια απρόσμενη συνέντευξη

Νικόλας Χρηστάκης: Ο διάσημος καθηγητής του Γέιλ εξηγεί τι θέλει από τη ζωή μας η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ζαν-Σαρλ ντε Καστελμπαζάκ: Ο αειθαλής δημιουργός που αναμορφώνει την pop κουλτούρα

Τζόναθαν Aντλερ: Ο εστέτ designer που συνδέει την ψυχεδέλεια με τη βικτωριανή εποχή

Vadim Vasilis: Η ηχηρή άφιξη στον κόσμο του modelling

Gulla Jonsdottir: Γιατί όλοι την αποκαλούν «επόμενη Ζάχα Χαντίντ»

Βίνσεντ Μπαλ: Ο πιο γνωστός Shadowlogist στον κόσμο (καμία σχέση με σαηεντολογία)

Γιώργος Κρουστάλλης: Ο φωτογράφος που βλέπει τη Μόδα μέσα από τον Αρχιτεκτονική

Εύη Νεοφώτιστου: Η ψυχολόγος που αξιοποιεί τη Virtual Reality για να αλλάξει πραγματικά τη ζωή μας

The Newcomers: Γιώργος Κουτλής Ορέστης Χαλκιάς, Εφη Γούση, Γιώργος Φελεμέγκας, Ελεάννα Ταμπούρη, Μάριο Μπανούσι, Ελενα Κέκκου, D3lta, Ιώβη Φραγκάτου, Μία Παππά, μιλούν για το τι σημαίνει να είσαι δημιουργικός στην Ελλάδα τού σήμερα, ενώ προετοιμάζονται για να πρωταγωνιστήσουν στο αύριο.

Διαβάστε ακόμα:

Memorabilia Lovers, το vintage ντουέτο της Αθήνας

Οι νομάδες της νέας εποχής και του Βερολινέζου αρχιτέκτονα Ricardo Orts

Τα βιώσιμα resorts του μέλλοντος από την Αρκτική μέχρι την Αφρική

Η υψηλή γαστρονομία που λέει «όχι» στο food waste και αποθεώνει το sustainability

ΝΕΟΜ, η luxury oυτοπία του 21ου αιώνα, στην αραβική χερσόνησο

Το νέο Μουσείο Μετανάστευσης στο Ρότερνταμ & πολλά άλλα θέματα, σε ένα σπάνιο, πολυτελές και υψηλής αισθητικής τεύχος, με κορυφαία εικαστική αποτύπωση και προσεγμένα, πρωτότυπα κείμενα για ό,τι απαρτίζει το τώρα, το πριν και το μετά.

Κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 11 Ιουνίου, μαζί με το Πρώτο Θέμα με την έκδοση των 4,25€

4. Την ανατρεπτική συλλογή διηγημάτων του Αντώνη Σουρούνη
«Υπ’ όψιν της Λίτσας»

Σκηνές καθημερινής ελληνικής τρέλας «σκηνοθετημένες» σε κείμενο με χιούμορ και διεισδυτική κριτική από έναν εξαίρετο παρατηρητή της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η πραγματικότητα προβάλλεται στο χαρτί σαν ταινία -άλλοτε κωμικοτραγική και άλλοτε απλώς ξεκαρδιστική.
Για τον Αντώνη Σουρούνη η λογοτεχνία ήταν, πρώτα από όλα, μια απόλαυση. Απολάμβανε την αφήγηση των ιστοριών του, είτε τις είχε πλάσει με τη φαντασία του είτε τις είχε καταγράψει ο ίδιος ως αυτόπτης μάρτυρας. Εξάλλου, ο βίος του ήταν αρκετά περιπετειώδης, ώστε να έχει προικήσει τον Σουρούνη με ένα μεγάλο απόθεμα παραστάσεων -αλλά και με μια δαιμόνια παρατηρητικότητα όσων εξελίσσονταν γύρω του.

Ίσως η αξιοθαύμαστη ικανότητά του να ακτινογραφεί τα τεκταινόμενα να οφειλόταν στα ποικίλα επαγγέλματα που άσκησε (τραπεζικός υπάλληλος, ναυτικός, γκρουμ σε ξενοδοχείο, επαγγελματίας τζογαδόρος κ.α.) προτού αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες πεζογράφους των δεκαετιών ’80 και ’90. Το χαλαρό, ρέον γράψιμό του Αντώνη Σουρούνη δημιούργησε μια ιδιαίτερη «σχολή», χαρακτηριστικό έργο της οποίας είναι η συλλογή διηγημάτων/χρονογραφημάτων «Υπ’ όψιν της Λίτσας». Εδώ παρατίθεται ένα μικρό απόσπασμα, εν είδει πρόγευσης από τα κείμενα που ο Αντώνης Σουρούνης έστελνε σε μια αληθινή κυρία Λίτσα, γραμματέα σε ένα περιοδικό με το οποίο συνεργαζόταν εκείνος. «Τον τελευταίο καιρό βάζω κάθε τόσο στο βίντεο και βλέπω τον ‘Ταξιτζή’ [σσ: θρυλικό φιλμ του Μάρτιν Σκορσέζε, με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ ντε Νίρο]. Έχω κουρέψει τα μαλλιά μου ινδιάνικα, αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι πράξη θα κάνω για να βρω την ηρεμία μου και να ισορροπήσω. Πάντως, αυτοκίνητο αποκλείεται να αγοράσω. Ίσως ένα άλογο. Αυτό, πράγματι, είναι μια καλή ιδέα. Εξάλλου, ένας δυο που είχαν καιρό να με δούνε, με το που με αντίκρισαν, μου το είπαν: ‘Μόνο τ’ άλογο σου λείπει’. Τουλάχιστον αυτό είναι ευγενικό όταν του φέρεσαι ευγενικά και μόνο όταν το κλωτσάς, σε κλωτσάει».

Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :

1. Την εφημερίδα.

2. To GALA, το διεθνές lifestyle περιοδικό
και με την έκδοση των 2,00€

To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.

Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.

3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.α και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.

Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.