Μια νέα πρωτότυπη μαγειρική εφημερίδα με δημιουργό τον Άκη Πετρετζίκη κυκλοφορεί για πρώτη φορά την Κυριακή με το Θέμα. Το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Άκης Πετρετζίκης» εστιάζει στα μυστικά του σωστού ψησίματος και τη Μαεστρία της Φωτιάς, με 68 μεγάλες, έγχρωμες σελίδες που περιέχουν ταξίδια, συνταγές, συμβουλές και απόψεις του Άκη Πετρετζίκη για τη φωτιά και το ψήσιμο.

Αυτή την Κυριακή και κάθε δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα, ο απόλυτος οδηγός μαγειρικής, που ο Άκης δημιούργησε αποκλειστικά για εσάς, έρχεται σπίτι σας, ανανεωμένος, με το Πρώτο Θέμα.

Ο αγαπημένος σεφ παρουσιάζει:

-Ψήνουμε νηστίσιμα στη φωτιά!
-Ανακαλύπτουμε τον βασιλιά της μαγειρικής κι έχει σχέση με το Πάσχα…
Τσουρέκι πολίτικο Vs donuts τσουρέκι.
-Μαγειρικά μυστικά επιτυχίας για wannabe μαέστρους της φωτιάς.
Ταξιδεύουμε Πάσχα στη Χαλκιδική.
Το τραπέζι της Λαμπρής: Κρέατα, συνοδευτικά & γλυκά, όλα στη φωτιά!

Η Μαεστρία της Φωτιάς
Πάσχα την άνοιξη σημαίνει έξω στον ήλιο – αυτήν την πρώτη μεγάλη φωτιά του σύμπαντος και σήμα κατατεθέν της όμορφης χώρας μας. Στο γρασίδι, κάτω απ’ τα δέντρα, στην άμμο, στις αυλές των χωριών ή στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών. Διασκεδάζουμε και τρώμε με την καρδιά μας, παρέα με όλους τους αγαπημένους μας, σε ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής.

Απ’ αυτή την ωραία εικόνα πήραμε έμπνευση για να επιλέξουμε, να σχεδιάσουμε και να μαγειρέψουμε για εσάς τις πασχαλινές συνταγές αυτού του εορταστικού τεύχους.
Και φυσικά, Πάσχα στην Ελλάδα σημαίνει Φωτιά!
Μπάρμπεκιου, γκάζι και ξυλόφουρνος με ζουμερά κρέατα, υπέροχα συνοδευτικά και λιγουρευτά γλυκά και μαζί και σούπερ vegan επιλογές. Κι έτσι, τους συμπεριλαμβάνουμε όλους!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προετοιμαστείτε έξυπνα. Διαλέξτε συνταγές και κάντε έγκαιρα τα ψώνια σας. Οργανωθείτε, μοιράστε αρμοδιότητες μεταξύ σας, πακετάρετε ή μαγειρέψτε έξω. Συναντηθείτε όλοι μαζί σε μια μικρή ή μεγαλύτερη βόλτα, σε όποια γωνιά της Ελλάδας διαλέξετε. Και θα μας θυμηθείτε, ότι τα φαγητά που φτιάχνουμε πάντα νόστιμα μαζί, έξω θα τα γευτείτε ακόμα πιο νόστιμα.
Θα είναι πασχαλινά, θα είναι όμορφα, θα είναι πεντανόστιμα…

Ξεφυλλίστε το απολαυστικό μας τεύχος και βρείτε:

Νηστίσιμα. Ο πασατέμπος της 40ήμερης αναμονής.
Οι Έλληνες περιμένουμε ανυπόμονα τη μέρα του Πάσχα από πολύ νωρίς. Από την Καθαρά Δευτέρα, πρώτη μέρα νηστείας της Σαρακοστής. Για να περνάει ο καιρός χωρίς να το καταλαβαίνουμε, αλλά και για να περνάμε καλά κι εμείς, τρώμε νηστίσιμα όπως τρώμε πασατέμπο. Ασταμάτητα! Σε όσους παραπονιούνται ότι είναι δήθεν δύσκολο, τους προτείνουμε να δοκιμάσουν μερικές από τις καλύτερες και πιο νόστιμες συνταγές μας για
νηστίσιμα ψητά και θα αλλάξουν γνώμη!

Steak σελινόριζας, Γύρος μανιταριών, Χταπόδι κοκκινιστό στη γάστρα, Ρολό με κιμά σόγιας και νηστίσιμο τυρί, Κοντοσούβλι μανιταριών

1 πιάτο, 2 συνταγές: Πολίτικο τσουρέκι Vs donut τσουρέκι
Εδώ, σας δίνουμε δύο συνταγές του ίδιου πιάτου. Η μια πιο κλασική, όπως τη φτιάχνουμε παραδοσιακά στις οικογένειές μας. Και η άλλη αυτό που λέμε «πειραγμένη» από τον Άκη ‒ μας την προτείνει ως μια μοντέρνα εμπειρία μαγειρικής. Δοκιμάστε τες όποτε θέλετε. Αν, όμως, έχετε το budget και τον χρόνο, φτιάξτε τες μαζί και κάντε το τεστ: καθίστε στο τραπέζι με τα δύο πιάτα μπροστά σας. Κι ας αποφασίσει ο καθένας ποια συνταγή τού αρέσει καλύτερα.

Συνοδευτικά. Σαν τα βεγγαλικά, το κλου του φαγοποτιού!
Παίζει να διαδραματίζουν τον καθοριστικότερο ρόλο στην απόφαση κάποιου αν έφαγε και έφυγε από ένα επιτυχημένο πασχαλινό τραπέζωμα. Γιατί, εντάξει, τα κρέατα πάντα θα ψήνονται κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, όσο μεγαλώνει η εμπειρία του ψήστη. Αλλά τα συνοδευτικά βάζουν την προσωπική σφραγίδα του οικοδεσπότη στο πασχαλιάτικο τραπέζι. Για ψητά στη φωτιά είναι οι συνταγές που σας προτείνουμε σ’ αυτήν την κατηγορία και συνοδεύουν τέλεια όλα τα κρέατα, ικανοποιώντας όλες τις προσδοκίες.

Πατάτες ογκρατέν με απάκι, Χορτόπιτα με αυγά, Πατάτες ντοφινουάζ, Vegan μαγειρίτσα, Αρνίσια συκωταριά με λεμόνι και ρίγανη

Πασχαλινά ψητά. Πάσχα+Σχάρα=ΠΑΣΧΑΡΑ!
Κρέας στη φωτιά το Πάσχα είναι το αναμενόμενο, δε σε πετάει από το αφήγημα ποτέ! Όποιο κρέας κι αν διαλέξεις να βάλεις στο τραπέζι για τους αγαπημένους και τους καλεσμένους σου, η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή που σας δίνουμε πάντα, είναι να είναι καλής ποιότητας. Γίνεται εύκολο, έτσι, να το απογειώσετε σε όποια φωτιά κι αν το ψήσεις, ακολουθώντας απλώς τα σωστά βήματα. Από τον παραδοσιακό ξυλόφουρνο μέχρι και την κλασική σχάρα για να κάνετε όλοι μαζί… Πασχάρα!

Αρνάκι κλέφτικο, Κατσικάκι στη γάστρα με πατάτες, Χοιρινό κοντοσούβλι, Αρνίσια παϊδάκια, Γουρουνοπούλα στoν φούρνο με πατάτες

Τα γλυκά του Πάσχα πρέπει να είναι γλυκά.
Γλυκά με όλη τη σημασία της λέξης ώστε να σβήνουν σταδιακά τις πικάντικες γεύσεις των μπαχαρικών και τις μεστές λιπαρές υφές από τα κρέατα που ψήσαμε στη φωτιά. Στις καταπληκτικές συνταγές που θα βρείτε σε αυτή την ενότητα, σας κάνουμε τα γλυκά του λαμπριάτικου μενού και ξεχωριστά! Φτιάξ’ τε τα με μεράκι και απολαύστε τα όλοι μαζί, συνοδεύοντάς τα με το κρασί του τραπεζιού.

Φογάτσα τσουρέκι Κερκύρας, Γεμιστά κουλουράκια Σαντορίνης, Μελόπιτα Μυκόνου, Εκμέκ τσουρέκι, Γλυκό ψυγείου crème brûlée

Ανακάλυψη: Αυγό, ο βασιλιάς της μαγειρικής
Έρχεται Πάσχα, η τέλεια εποχή να μιλήσουμε γι’ αυγά. Εδώ μοιραζόμαστε τα πάντα γι’ αυτό, με πολλά μυστικά & tips!

Οι συμβουλές του Άκη: Για τους wannabe μαέστρους της φωτιάς!
-Μαθαίνουμε τα μυστικά του έμπειρου ψήστη!
-Δαμάζουμε τη φωτιά!
-Επιλέγουμε τη βάση θράκας με δρύινα κάρβουνα ή ξύλα.
-Μιλάμε για το γέμισμα της θράκας.
-Στα ενδότερα του ξυλόφουρνου!
-Παίρνουμε μέτρα πυρασφάλειας!

Ταξίδι: Στα καλύτερα της Χαλκιδικής μου!
Το τι σημαίνει Πάσχα για τον καθένα βρίσκεται μέσα στην καρδιά και τις αναμνήσεις του. Ο Άκης μοιράζεται μαζί μας το δικό του Πάσχα στη Χαλκιδική, το ιδανικό μέρος για ένα πασχαλινό ταξίδι on the road, αποκλειστικά για γεννημένους ταξιδιάρηδες! Φύγαμε!

Και μην ξεχνάτε: Τα υλικά, η προετοιμασία και η εκτέλεση κάθε συνταγής, από το άλφα έως το ωμέγα, εύκολα και απλά, σαν να είμαστε μαζί με τον Άκη στην κουζίνα.

Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα!
Μην το χάσετε!