Αυτή την Κυριακή με το Θέμα δύο περιοδικά για το καλύτερο γιορτινό τραπέζι της ζωής μας: Μία πολυτελής έκδοση, αφιερωμένη στις γλυκές δημιουργίες του χειμώνα, με 40 μοναδικές συνταγές που υπογράφει ο Στέλιος Παρλιάρος και μαζί το Olive με 60 συνταγές για πιάτα από τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου. Από τη Σικελία μέχρι τη Σκανδιναβία και από την Πορτογαλία μέχρι την Ελλάδα, τα πιο νόστιμα Χριστούγεννα έρχονται στο τραπέζι μας.

Ξεφυλλίστε τα και απολαύστε :
1. Το πρώτο τεύχος του οδηγού ζαχαροπλαστικής Στέλιος Παρλιάρος με «40 συνταγές για έναν γλυκό χειμώνα»
Η συνταγή για έναν γλυκό χειμώνα…
…η αγάπη. Η αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και μοιραζόμαστε μαζί σας, η αγάπη για τη δημιουργία, η αγάπη στη ζωή μας, κάθε μέρα, όλο τον χρόνο.

Για να πετύχει η συνταγή, ζυμώσαμε τη φροντίδα με το ενδιαφέρον, πασπαλίσαμε με αγκαλιές και γέλια, γαρνίραμε με φιλιά και όνειρα.
Φτιάξαμε cheesecakes και μαρέγκες, γλυκά με χειμωνιάτικα φρούτα και κέικ δίχως μίξερ, δημιουργήσαμε σοκολατένιους πειρασμούς, πήραμε τα κλασικά ελληνικά γλυκά των γιορτών και τα ανανεώσαμε, κρατώντας όμως απείραχτα τη γεύση και τα αρώματά τους.
Γι’ αυτόν τον χειμώνα που τώρα μόλις ξεκινάει, μοιραζόμαστε μαζί σας τη συνταγή που μας φέρνει κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Τη συνταγή της χαράς και του μοιράσματος της πιο αθώας απόλαυσης: των γλυκών που τόσο αγαπάμε όλοι μας.

Ξεφυλλίστε και μαγειρέψτε μαζί μας:

Τα γλυκά της γιορτής
Τα πιο κλασικά και αγαπημένα ελληνικά γιορτινά γλυκά του χειμώνα γίνονται η πρώτη ύλη για την έμπνευση του Στέλιου Παρλιάρου, που τα μετουσιώνει σε φρέσκες, αλλιώτικες δημιουργίες για όλο τον χρόνο.

Υγρή καρυδόπιτα, Κορμός από βασιλόπιτα, Βασιλόπιτα, Κουραμπιέδες με καραμελωμένα αμύγδαλα, Πίτα από κουραμπιέ, Μελομακάρονα κ.ά. πολλά και υπέροχα…

 

Η βασίλισσα σοκολάτα
Η σοκολάτα, η τροφή των θεών, μεταμορφώνεται από τον Στέλιο Παρλιάρο σε θεϊκές δημιουργίες, γεμάτες με τη γεύση και τα αρώματά της.

Τρούφες με σοκολάτα και κάστανο, Φοντάν κάστανο με σοκολάτα, Καπουτσίνο, Σοκολατάκια με ρούμι, Σοκολατόπιτα, Εύκολο άλειμμα σοκολάτας κ.ά.

Cheesecakes x 6
Λατρεμένα cheesecakes, του ψυγείου ή του φούρνου, με έμπνευση από την Κρήτη ή με καταγωγή από τους Βάσκους, σαν κέικ ή ως flan, με φρούτα ή με αλμυρή καραμέλα, αλλά πάντα με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

Ψητό cheesecake, Κρητικό cheesecake, Cheesecake σαν κέικ, με άρωμα εσπεριδοειδών, «Καμένο» cheesecake των Βάσκων, Cheesecake
με salted caramel και άλλες νοστιμιές!

Κέικ χωρίς μίξερ
Το πιο αγαπημένο, το πιο απλό γλυκό, τώρα γίνεται ακόμη πιο εύκολο, αφού δεν χρειάζεται καν μίξερ. Αυτή την εποχή παίρνει αρώματα από χειμωνιάτικα φρούτα και μπαχαρικά και γλυκαίνει μοναδικά την καθημερινότητά μας.

Caprese πορτοκάλι, Marble κέικ με ελαιόλαδο, Κέικ με ελαιόλαδο και ανανά, Υγρό κέικ με λεμόνι, Κέικ αμυγδάλου με δαμάσκηνα, Σοκολατένιο κέικ με μπαχαρικά

Μήλα & κυδώνια
Τα δύο φρούτα που πρωταγωνιστούν στις χειμωνιάτικες κουζίνες και στα τραπέζια μας αλλάζουν όψη και μεταμορφώνονται σε γλυκά αρωματικά και απίστευτα εθιστικά.

Τάρτα με μήλα στον φούρνο, Κυδωνόπαστο, Μηλόπιτα σκεπαστή, Τάρτα με κυδώνια.

Οι μαρέγκες βήμα-βήμα και τα γλυκά τους
Από τους μπεζέδες μέχρι την πάβλοβα η διαδρομή είναι μικρή αν γνωρίζεις το μυστικό της πρωταγωνίστριας: πώς να φτιάχνεις δηλαδή τη σωστή, άψογη, ισορροπημένη μαρέγκα, που θα αγκαλιάσει όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Γαλλική μαρέγκα & Pavlova με φράουλες και σμέουρα
Ιταλική μαρέγκα & Τούρτα λεμονιού και καμένη μαρέγκα
Ελβετική μαρέγκα & Ρολό μαρέγκας με φρούτα του δάσους

2. Το Οlive Ιανουαρίου με 60 συνταγές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του κόσμου

Στο νέο τεύχος του Olive, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μαγειρεύουμε και φέρνουμε τα «Χριστούγεννα στα πιάτα μας»!

Από τη Σικελία μέχρι τη Σκανδιναβία και από την Πορτογαλία μέχρι την Ελλάδα, τα πιο γιορτινά μενού έρχονται στο τραπέζι μας! Για όλες τις περιστάσεις και για όλα τα γούστα!

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του Olive και απολαύστε:

Εποχικά και εορταστικά
Θρεπτικά και νόστιμα τα υλικά του μήνα! Γλυκοπατάτα, κουνουπίδι, μήλο και λάχανο savoy -Σαβοΐας- παίρνουν θέση στο γιορτινό -και καθημερινό- τραπέζι μας. Μαγειρεύουμε…

Muffins γλυκοπατάτας, Ραγού κουνουπιδιού, “Βούτυρο” μήλου με μπαχαρικά, Γκρατέν με λάχανο Σαβοΐας

Buon Natale
Στη Σικελία, στη νόστιμη Ιταλία του Νότου, γιορτάζουν κυρίως με γεύσεις θαλασσινές, χωρίς να απουσιάζουν τα διάσημα αραντσίνι.

Σαλάτα πορτοκάλι – φινόκιο, με μαύρες ελιές & ρέγγα, Σαρδέλες γεμιστές με σταφίδα & κουκουνάρι (Beccafico), Arancini με μορταδέλα & φιστίκι, Σισιλιάνικη πίτσα (Sfincione sisiliano), Μοσχαρίσια ρολάκια με πεκορίνο & ζυμαρικό casarecce

Βόρεια του κόσμου
Στη Σκανδιναβία, το κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες αγαπούν τις αντιθέσεις, δηλαδή τις ζεστές γιορτές και την πλούσια κουζίνα. Χοιρινό πικάντικο, σολομός σε διάφορες εκδοχές και πατάτες σε λίπος πάπιας κάνουν τα εορταστικά γεύματα πιο comfort και αγαπησιάρικα από ποτέ.

Spicy scandinavian ham, Μπαλοτίνα σολομού με σκουμπρί & κρέμα τυριού, Σκανδιναβικές καραμελωμένες πατάτες με λίπος πάπιας κ.ά.

Με γερμανική προφορά
Ζυμώνουμε πρέτσελ, σιγομαγειρεύουμε χοιρινό κότσι με σπιτικά ζυμαρικά και γεμιστό μοσχαρίσιο ρολό μαζί με τα συνοδευτικά τους και ευχόμαστε prost!

Με πνεύμα γιορτινό
Ήρθε η εποχή που μας θυμίζει όσο καμία άλλη ότι είμαστε καλοφαγάδες και αγαπάμε να βρισκόμαστε σε τραπέζια. Φτιαγμένο για μοίρασμα, ένα μενού που μυρίζει Ελλάδα.

Τυρόπιτες με κίτρινη κολοκύθα, κεφαλοτύρι & μέλι, Σούπα με καλαμπόκι, πράσο & αγελαδινό γιαούρτι, Παντζαροσαλάτα με γλυκιά μυζήθρα, πετιμέζι ροδιού & κολοκυθόσπορους, Χοιρινό στην κατσαρόλα με κυδώνια, καρύδια & μέλι, Ρύζι με συκωτάκια πουλιών, κάστανα & σταφίδες

Η Βόρεια Ιταλία στο πιάτο
Η Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ας έχουν φέτος μια δόση από ιταλική γαστρονομική καλοπέραση.

Χοιρινό λουκάνικο με sauerkraut από γογγύλια, Νιόκι πατάτας σε ζωμό από καπόνι, Βραστό καπόνι με πολέντα, σπανάκι & σάλτσα horseradish, Βραστό μοσχάρι, κοτόπουλο & λουκάνικο με λαχανικά

Χρόνια πολλά, πορτογαλικά και βάσκικα
Η Εύα Μονοχάρη μάς προτείνει για τα ρεβεγιόν μας πιάτα της Πορτογαλίας και των Ισπανών Βάσκων, με κρέας αλλά και ψάρι, που θα λατρέψουν όλοι οι καλεσμένοι μας. Σερβίρουμε…

Γιορτινό κατσικάκι από την Πορτογαλία, Παραδοσιακή πορτογαλική σούπα με λαχανίδα & λουκάνικο, Ψητός μπακαλιάρος με κρούστα ψωμιού & κρεμμύδια, Βάσκικες κροκέτες γαρίδας και άλλες νοστιμιές…

Κάν’ το όπως οι Βρετανοί
Multi-culti τα ρεβεγιόν τους, γεμάτα χρώματα, γεύσεις, αρώματα και διάθεση ερευνητική και ακομπλεξάριστη.

Κοκτέιλ Μανχάταν, San choy bau, Αρνάκι ψητό shawarma, Κολοκυθόσουπα με σκουμπρί κ.ά.

ΑΚΟΜΑ:

Έρευνα: Vegan τυριά

Ένα υλικό μια συνταγή: Γιορτές και γουρουνιές, από τη Μελίσσα Στοΐλη

Chef’s table: Συνέντευξη με τον Παύλο Κυριάκη, τον σεφ του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου The Zillers στο κέντρο της Αθήνας

Τα κρασιά του μήνα
Αρμονίες: Δοκιμάζουμε 2 διαφορετικά κρασιά με το ίδιο πιάτο και σχολιάζουμε το ταίριασμά τους.

Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!