Στο νέο τεύχος του Olive, που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ, ένα μεγάλο Αφιέρωμα στη Μαγειρική της Φωτιάς!

Μαθαίνουμε για την ιστορία της φωτιάς, πώς χρησιμοποιείται στην εστίαση σήμερα, ποιο είναι το τελετουργικό του καπνίσματος, μαθαίνουμε για ανθρώπους, ιδέες, πιάτα και σκεύη στην υπηρεσία της φωτιάς.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Food Talks:

Οι φωτιές των Ελλήνων
Η μαγειρική της φωτιάς που συναντάμε στα εστιατόρια του κόσμου είναι τάση!

 

Σκεύη και εργαλεία
Στην υπηρεσία της φωτιάς…

Φαινόμενο: Στην Παράγκα στη Ρόδο, όλα γίνονται στον ξυλόφουρνο.

Δίπλα στη φωτιά με τον Νίκο Κέλλα…
Μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές του Instagram, ο βοσκός Νίκος Κέλλας, μας μιλά για τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε και τρώμε αλλά και για την επιστροφή στη φωτιά!

Green Food

Farm to table
Το Delta από το Α έως το Ω: Συνομιλούμε με τους σεφ Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία του Delta Restaurant.

Πώς είναι να είσαι vegetarian;
H γνωστή ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου αφηγείται…

Πρώτη ύλη
Τα αμπελόφυλλα είναι οι άρχοντες του Μαΐου…

Άνθρωποι, Ιστορίες, Ιδέες, Συνταγές & και σκεύη, στην υπηρεσία της φωτιάς!
12 άνθρωποι μας μιλούν για τη φωτιά και πώς τη χρησιμοποιούν σήμερα. Από την παραδοσιακή γάστρα, την πίτσα, μέχρι το ψήσιμο του καφέ και τη μεξικάνικη barbacoa.

5 εμβληματικά σουβλάκια της Αθήνας και η ιστορία τους.

Οι μαέστροι της φωτιάς!
Ο Προμηθέας έδωσε τη φωτιά στους ανθρώπους και οι παρακάτω κύριοι έδωσαν στη φωτιά γεύση: Νίκλας Έκστεντ, Βίκτορ Αργκινζόνιζ, Φράνσις Μάλμαν, Nomade et Sauvage

Όπου υπάρχει καπνός…
Η αλχημεία του χαμηλού και αργού καπνίσματος είναι μεθυστική, και όποιος ασχολείται με αυτό, ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά, το υπηρετεί με πάθος.

Τα καπνιστά
6 προϊόντα που με τη βοήθεια του καπνού έχουν γίνει case studies.

Η τεχνολογία της φωτιάς
Φούρνοι πάσης φύσεως στην υπηρεσία του ψησίματος…

Συνταγές

Ψήνουμε παραδοσιακά…
…σε ξυλόφουρνο ή στον οικιακό φούρνο μας, με τον Σωτήρη Ευαγγέλου!

Από προβατίνα στη λαδόκολλα & και Μοσχαρίσια μάγουλα γιουβέτσι μέχρι Ζυγούρι με φασόλια στη γάστρα.

Στη μαρινάδα είναι η νοστιμιά
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μαρινάρει το κρέας για BBQ σε μπαχαρικά και σάλτσες του κόσμου…

Ετοιμάζουμε Πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου & Μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες σε ασιατική μαρινάδα μέχρι Χοιρινά ribs με μαρινάδα western και Αρνίσια παϊδάκια jerk.

Λαχανικά στη σχάρα
Τα εποχικά που αγαπάμε πέφτουν στα κάρβουνα και δίνουν άκρως απολαυστικά πιάτα, σε συνταγές του Φάνη Μαϊκαντή.

Σερβίρουμε Μελιτζάνα στα κάρβουνα με κρέμα πιπεριάς, Ψητά κολοκύθια με βερίκοκο & ελιές, Ψητά φασολάκια με γαύρο μαρινάτο, Κρητική σοφεγάδα στα κάρβουνα και άλλα νόστιμα.

Street food
Ο Γκίκας Ξενάκης ετοιμάζει το αγαπημένο comfort food στη σχάρα, δίνοντας ακόμα περισσότερη γεύση…
Ψητές γαρίδες σε κυπριακή πίτα με coleslaw wasabi, Κοτόπουλο σε τορτίγια μαριναρισμένο σε κεφίρ & σουμάκ, Χορτόπιτα με φύλλο περέκ & κατσικίσια φέτα, Κεμπάπ προβατίνας σε flatbread και άλλα…

Ζύμες στο τηγάνι
Πίτες και πιτάκια με κάθε είδους γέμιση, απότ ην Εύα Μονοχάρη.

Ψήνουμε στο τηγάνι ή και τηγανίζουμε από Αμοργιανές τυρόπιτες και Παστουρμαδόπιτα μέχρι Σαΐτια με μάραθο και πράσο.

Όλα καπνιστά
Μαθαίνουμε πώς να καπνίζουμε κρέας, ψάρια και λαχανικά με τον Γρηγόρη Χέλμη.

Η γλύκα του Μαΐου
Απίθανα γλυκά με τη φρεσκάδα και τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Ακόμα
Τα 6 κρασιά του μήνα συν 2 οίνοι & η ιστορία τους, από τον Ανδρέα. Ν. Ανδρουλιδάκη

Καπνιστά αποστάγματα, από τον Βασίλη Δημαρά

Olive. Φαγητό με ψυχή!
Εκτάκτως το Σάββατο με το ΘΕΜΑ!