Στο νέο τεύχος του Olive που κυκλοφορεί Κυριακή στις 23 Ιουλίου μαζί με το Πρώτο Θέμα, τα λαδερά αποθεώνονται αφού… Οι Λεπτομέρειες κάνουν τα Λαδερά!

Ποιες είναι αυτές;

  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ
  • ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΚΕΥΟΣ
  • ΟΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ
  • Η ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
  • ΚΟΨΤΕ ΤΑ!
  • ΚΑΨΤΕ ΤΑ!
  • ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ

Το νέο τεύχος του Olive είναι αφιερωμένο στη μεγάλη και φροντισμένη Μαγειρική των Λαδερών ειδωμένη από μια νέα, φρέσκια ματιά.

Λαχανικά εποχικά, μαγειρεύονται στην καλύτερή τους εκδοχή με βασικό συστατικό το πλούσιο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που τα βοηθά να μελώσουν και να δέσουν αρμονικά μεταξύ τους σε κατσαρόλα ή φούρνου.

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ
24 σεφ προτείνουν 24 “φρέσκες” συνταγές λαδερών!

Ξεφυλλίστε τις σελίδες του ανανεωμένου Olive και απολαύστε:

Μην το λυπάσαι το λάδι!
Το υλικό που συνδέει όλα τα υπόλοιπα, που δίνει γλύκα στο φαγητό και δένει τις σάλτσες, που δίχως αυτό ελληνική κουζίνα δεν υπάρχει και δεν θα ξεχώριζε από άλλη καμιά, είναι ένα και πολύ απλό: το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Δίχως αυτό λαδερά δεν θα υπήρχαν.

Από τη θεωρία στην πράξη: 10 + 1 κανόνες απόλυτης επιτυχίας
Τέσσερις έμπειροι σεφ που τιμούν την ελληνική κουζίνα μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά για την πιο επιτυχημένη απόδοση των αγαπημένων μας συνταγών.

Lunch with Tina
Η Τίνα Μανδηλαρά συνομιλεί με τον σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου του εστιατορίου Salonica, για τον ρόλο των λαδερών στη μοναδικότητα της ελληνικής γεύσης.

Φαινόμενο: Εστιατόριο Φιλίππου, οι θεματοφύλακες της ελληνικής κουζίνας
Το πιο φωτεινό εστιατόριο του Κολωνακίου μπορεί προσφάτως να έσβησε 100 κεράκια, ζει όμως μια δεύτερη εφηβεία.

Debate: Το ελαιόλαδο μπροστά
Οι σεφ Γκίκας Ξενάκης και Δήμος Σαμουράκης σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το βασικό αυτό συστατικό της ελληνικής κουζίνας. Παλιοί γνώριμοι αφού ο Δήμος Σαμουράκης εργάστηκε στην κουζίνα του Aleria πλάι στον Γκίκα Ξενάκη μόλις τα πρώτα χρόνια, ακολουθούν πλέον διαφορετικές πορείες. Ο Δήμος στο δικό του εστιατόριο παρουσιάζει μια ιδιοσυγκρασιακή κουζίνα, ενώ ο Γκίκας επιμένει πάντα ελληνικά.

Μίλα μου… λαδερά
Επτά σεφ, επτά διαφορετικές μαγειρικές κουλτούρες από όλη την Ελλάδα, επτά οπτικές γωνίες, ένα όμως είδος φαγητού: τα λαδερά. Η ουσία της ελληνικής κουζίνας που βασίζεται στην εποχικότητα, στο αργό μαγείρεμα, στην απλότητα και τη βαθιά νοστιμιά που μπορεί να δώσει η κατσαρόλα ή ο φούρνος.

Λάδι σκέτο ή με επιθετικό προσδιορισμό;
Η Ελλάδα διατηρεί τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση ελαιολάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση με περίπου 12 κιλά ανά άτομο ετησίως. Πόσα γνωρίζουμε όμως στ’ αλήθεια για την ποιότητα αυτού που καταναλώνουμε;

Πόσα ελαιόλαδα πρέπει να έχω τελικά στην κουζίνα μου;
Πώς περνάμε από την αφύπνιση για τη χρήση τυποποιημένου εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στη χρήση διαφορετικών ελαιόλαδων από ξεχωριστές ποικιλίες;

17
Ζητήσαμε από δεκαεπτά σεφ από όλη την Ελλάδα να μοιραστούν μαζί μας συνταγές πιάτων που σερβίρουν στα μαγαζιά τους, με τέτοιο τρόπο ώστε να μαγειρεύονται εύκολα και στο σπίτι. Εκείνοι τα έκαναν sushi, τα συνόδευσαν με κρέας, με ψάρι, τους έβαλαν δημιουργικές πινελιές, και μας έδειξαν ότι αυτά τα παραδοσιακά πιάτα έχουν πολύ μέλλον.

10 + 1 μύθοι και αλήθειες για το μαγείρεμα με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Πόσο ισχύουν και τι πρέπει να πιστεύουμε για το μαγείρεμα με ελαιόλαδο;

GREEN
Farm to table
Στο κόσμο της Margi Farm
Μια φάρμα στα Καλύβια της Αττικής ξεκίνησε από ένα όνειρο του Παναγιώτη Γιακαλή, καλύπτοντας ένα μικρό ποσοστό των αναγκών των εστιατορίων του Margi, για να φτάσει σήμερα να καλύπτει ακόμη και εκδηλώσεις 400 ατόμων.

Πρώτη ύλη: Γεμιστά λαδερά
Μια καλοκαιρινή γαστρονομική ευτυχία που αποτελείται από πεντανόστιμα στρουμπουλά λαχανικά, με αρώματα ντοματένιας σάλτσας και δυόσμου.

Vegan
Μιχάλης Σεβαστέρης, Το κωμικό πρόσωπο του βιγκανισμού
Με ανέκφραστο πρόσωπο και ξεκαρδιστικές ιστορίες, ο Μιχάλης είναι έτοιμος να ανοίξει την πρώτη βίγκαν ψαροταβέρνα στην Ελλάδα.

Παραγωγός
Αλέξανδρος Γκουσιάρης, ο παθιασμένος μελοσσοκόμος που προμηθεύει τα harrods
Από μαθηματικός μελισσοκόμος και επαγγελματίας γεωργός, έχει ενώσει σε κοινό σκοπό τους κατοίκους του Ηλιά, που έχουν αφιερωθεί στην παραγωγή μελιού και πρoϊόντων ντομάτας.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα κατσαρολάτα
Τα λαδερά της κατσαρόλας έχουν την τιμητική τους και αυτό το καλοκαίρι, μια και τα μποστανικά βρίσκνται στην καλύτερη εποχή τους: Μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε για εσάς:
Βλίτα τσιγαριαστά με σκορδαλιά, Γεμιστά στο τσικάλι, Τουρλού με λευκά φασόλια, Φασολάκια λαδερά, Κολοκυθανθούς γεμιστούς με ρύζι, Κολοκυθάκια γιαχνί μεκαυκαλήθρες, Ντοματόρυζο με πελτέ & μυρωδικά, Φασολάκια με φασόλια χάντρες κ.ά. νόστιμα!

Τα φουρνιστά
Σιγοψήνονται και μελώνουν με αρώματα και του καλοκαιριού και του ήλιου. Πάμε να τα απολαύσουμε μαζί:
Γεμιστά της γιαγιάς, Μελιτζάνες παπουτσάκια με ξινόχοντρο, Ντολμαδάκια φούρνου γεμιστά με ρύζι & φακές, Ρεβιθάδα, Μαυρομάτικα μεψιλικά, Χάντρες λαδερές στοννταβά, Μπριάμ με γιαούρτι & κεφαλογραβιέρα κ.ά νοστιμιές!

Τα γλυκά του καλοκαιριού από τον Στέλιο Παρλιάρο
Δροσερά, γεμάτα εξωτικά φρούτα και αρώματα, μας ξεδιψούν τις καυτές μέρες του Αυγούστου.