Το βιβλίο «Συνταγές με… Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός 10 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία με την προσθήκη επιπλέον συνταγών.

Το συγκεκριμένο βιβλίο δεν είναι ένα απλό βιβλίο μαγειρικής. Περιέχει την προσωπική ιστορία της Μαρίκας Μητσοτάκη, εντυπωσιακά παραπολιτικά στιγμιότυπα, φωτογραφίες-ντοκουμέντα και φυσικά και συνταγές της που καθήλωσαν και μάγεψαν προσωπικότητες από όλον τον κόσμο. Μέσα από το βιβλίο αυτό ανοίγει μία πόρτα στην προσωπικότητα της Μαρίκας Μητσοτάκη αλλά και στην ανθρώπινη πλευρά μίας πολιτικής οικογένειας.

Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην πολυτάραχη ζωή της Μαρίκας από τις αναμνήσεις της κουζίνας της μητέρας της Νονίκας, που ήταν μια εξαιρετική μαγείρισσα και τη στιγμή που, παιδί ακόμη, προσβλήθηκε από τον ιό της πολιομυελίτιδας, μέχρι τη γνωριμία της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον έρωτα, τον γάμο, τον ερχομό των παιδιών τους, τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, την εξορία, την επιστροφή και το σπιτικό τους στην Κρήτη. Και μαζί, σε αυτό το ξεχωριστό βιβλίο, οι παραδοσιακές συνταγές της «κυρίας Μαρίκας», που αποτελούσαν πάντα μια ακαταμάχητη, γευστική αφορμή για να παραμένει ενωμένη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Την επιμέλεια των κειμένων του βιβλίου «Συνταγές με… Ιστορία» υπογράφει η Εμμανούελα Νικολαϊδου, ενώ των συνταγών η Κατερίνα Μητσοτάκη. Μέσα στο βιβλίο τα δικά τους προσωπικά βιώματα μοιράζονται τα παιδιά της Μαρίκας Μητσοτάκη Ντόρα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος καθώς και η εγγονή της Αλεξία Μπακογιάννη.

Τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν στο Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

info
Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, www.psichogios.gr
Σελίδες: 184
Τιμή: €20

Δείτε επίσης:

Τα περίφημα μελομακάρονα της Μαρίκας

Η γαστρονομία «εν τόπω και εν χρόνω» στο νέο βιβλίο «Γαστρονομικές Κοινότητες» του Γιώργου Πίττα

Grand Livre de la Naturalité: το νέο βιβλίο του Alain Ducasse, στα ελληνικά.