Ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο φαίνεται, πως έχει ο κορωνοϊός στη διατροφή των παιδιών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας.

Συγκεκριμένα, το ένα στα πέντε παιδιά δεν τρώει όταν πεινάει αφότου η πανδημία ξεκίνησε στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το Brookings Institution, που ανέλυσε τα αποτελέσματα δύο ερευνών που έγιναν πρόσφατα σε εθνικό επίπεδο για να αποτιμηθεί ο αντίκτυπος της πανδημίας στις ΗΠΑ. Στη μία από αυτές τις δύο μελέτες, διαπιστώθηκε ότι το 17,4% από τις μητέρες παιδιών 12 ετών και κάτω που ερωτήθηκαν σχετικά, απάντησε ότι δεν μπορεί να θρέψει επαρκώς τα παιδιά λόγω έλλειψης χρημάτων.

«Είναι ολοφάνερο ότι τα πιο μικρά παιδιά πλήττονται από διατροφική ανασφάλεια σε βαθμό άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή» αναφέρει η Λόρεν Μπάουερ, που συνέταξε την έκθεση για το Brookings Institution.

«Η διατροφική ανασφάλεια των νοικοκυριών με παιδιά 18 ετών και μικρότερα αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με το 2018», διαπιστώνει η ίδια. Οι γονείς είναι αναγκασμένοι να μειώσουν την ποσότητα των γευμάτων, ακόμη και να παραλείπουν γεύματα των παιδιών τους, τονίζει η ερευνήτρια. Ακόμη, το πρόβλημα επιδεινώνει η διακοπή των προγραμμάτων προσφοράς γευμάτων στα παιδιά, αφού τα σχολεία έχουν κλείσει λόγω της πανδημίας, και καλεί τις αρχές να προσφέρουν βοήθεια στην πιο ευάλωτη μερίδα του πληθυσμού.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται να είναι από τα χειρότερα, που έχουν καταγραφεί εδώ και πολλά χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:
ΕΕ: Προσφέρει 250 εκατομμύρια για φρούτα, λαχανικά και γάλα στα σχολεία

Ωφέλιμη για τα παιδιά η κατανάλωση ψαριών κατά την εγκυμοσύνη

Κορωνοϊός: Καμπάνια για τη σίτιση παιδιών που πλήττονται