Άλλη μια μαγειρική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Τη χρονιά αυτή μπαίναμε καθημερινά στην κουζίνα μας και το σπίτι γέμιζε αρώματα και εικόνες από αγαπημένα πιάτα. Άλλοτε φτιάχναμε ξανά και ξανά γνώριμες, μαμαδίστικες αλμυρές συνταγές με τις οποίες μεγαλώσαμε και άλλοτε θελήσαμε να δοκιμάσουμε να γευτούμε συνταγές γλυκιές που μοσχοβολάνε σοκολάτα, μπισκότο, γάλα και κανέλα. Ποιες είναι άραγε οι 10 συνταγές που λατρέψαμε για το 2023; Ανακαλύψτε μαζί μας τα λαχταριστά γλυκά και τα πεντανόστιμα αλμυρά πιάτα που μπήκαν πιο συχνά στο τραπέζι μας και επιλέξτε ελεύθερα ποιο αξίζει μια θέση στο πιάτο μας και το 2024!

Δείτε παρακάτω τις Top 10 συνταγές του 2023:

Νο1
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας χαρίζει μια συνταγή για κλασικό γλυκό ψυγείου με κρέμα, μπισκότα και σοκολάτα, εύκολο στη παρασκευή του που σίγουρα θα λατρέψουν τα παιδιά.


Νο2
Μοσχαράκι κοκκινιστό παραδοσιακό
Αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό, που συχνά πρωταγωνιστεί στα κυριακάτικα τραπέζια και κάνει την καλύτερη παρέα με πατάτες τηγανητές.


Νο3
Κλασικό μωσαϊκό από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ο κορμός σοκολάτας είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπητά γλυκά για τους λάτρεις της σοκολάτας. Με συνοδεία παγωτού και έξτρα σιρόπι σοκολάτας ή σκέτο είναι το ιδανικό γλύκισμα για όλες τις εποχές του χρόνου.


Νο4
Κλασικό ρυζόγαλο
Κλασική κι αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων και μια εύκολη λύση όταν θέλετε ένα σπιτικό γλυκάκι στα γρήγορα.

Νο5
Μοσχαράκι γιουβέτσι κλασικό
Μια κλασική, διαχρονική συνταγή που αγαπούν πολύ τα κυριακάτικα τραπέζια.

Νο6
Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές Σμυρναίικες
Η συγκεκριμένη συνταγή για τομάτες και πιπεριές γεμιστές είναι η παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μου που ήταν μεγάλη μαγείρισσα απ’ τη Σμύρνη. Το επίπεδο της λεπτομέρειας και το μεράκι στη δύσκολη παρασκευή είναι που κάνει τεράστια διαφορά στο γευστικό αποτέλεσμα.

Νο7
Γιουβαρλάκια σούπα
Εάν υπάρχει μια σούπα που μπορεί να σε κάνει να χαμογελάς σε κάθε κουταλιά αυτή είναι σίγουρα τα γιουβαρλάκια. Μπορείτε να τα κάνετε ντοματένια, αλλά με αβγολέμονο είναι πραγματικά η καλύτερη εκδοχή τους.

Νο8
Κοτόπουλο με ρύζι στο φούρνο
Το έφτιαχνε η γιαγιά μου και ποτέ δεν θα σβήσω από το στόμα μου τη μνήμη της νοστιμιάς του ρυζιού, όταν ψήνεται στο φούρνο μέσα στο ζωμό του κοτόπουλου. Με λίγο πρόβειο γιαούρτι, δίνει μια άλλη δροσιά σε κάθε μπουκιά!

Νο9
Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες και καρότα
Το μοσχαράκι κάνει πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας! Εμείς το φτιάξαμε λεμονάτο και προτείνουμε μία συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά!

Νο10
Αφράτοι ρεβιθοκεφτέδες
Αφράτοι, πικάντικοι και αρωματικοί ρεβιθοκεφτέδες, που συνοδεύονται ιδανικά με ζεστές πιτούλες, ψιλοκομμένα λαχανικά και λεμονάτη σάλτσα με ταχίνι και γιαούρτι.