Την εμφάνιση της έκανε πριν από λίγες εβδομάδες μια άκρως δροσιστική και ιδιαιτέρως πολύχρωμη «καντίνα», που υπόσχεται να μας συντροφεύσει με απίθανες γεύσεις όλους τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού. Το Ice Canteen είναι το νέο εγχείρημα των ευρηματικών pastry chefs της Noble Pastry, Ευγένιου Βαρδακαστάνη και Ιωάννη Κίκιρα, που πριν από δύο περίπου χρόνια μάς σύστησαν τη Madame Fraise, την κυρία των κομψών, γλυκών γεύσεων της πόλης. Η ομάδα συνεχίζει να μας εντυπωσιάζει με ghost εγχειρήματα. Έτσι και το Ice Canteen θα φθάνει κοντά μας μέσω delivery από πλατφόρμες τροφοδιανομής.

Οι γεύσεις του συναρπάζουν με την ποικιλία και τον άψογο συνδυασμό τους ενώ έμφαση δίνεται, όπως πάντα, στις υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς και στην αρμονική συνύπαρξη όμορφων υφών. Το κάθε παγωτό παρουσιάζεται σε ατομικό ποτήρι, σκεπασμένο με το topping που του αρμόζει. Σε αγαπημένη μου γεύση αναδείχθηκε το λαχταριστό choco cookies. Έρχεται σε συνδυασμό με sauce και τραγανά κομμάτια μπισκότου σοκολάτας με μια ελαφριά αλατότητα στην επίγευση τους, η οποία σπάει με όμορφο τρόπο την πληθωρικότητα της σοκολάτας. Εξαιρετικό είναι όμως και το δελεαστικό banoffee με παγωτό μπανάνα-σοκολάτα, μαρμελάδα μπανάνας, toffee καραμέλας και crumble αμυγδάλου. Κρυφό χαρτί στη συγκεκριμένη γεύση η λεπτή παρουσία του passion fruit που χαρίζει μια ντελικάτη οξύτητα στο σύνολο. Για τους λάτρεις των πιο αέρινων και φρουτένιων γεύσεων, η strawberry pavlova με σορμπέ φράουλα και raspberry sauce είναι η τέλεια επιλογή, ενώ γι’ αυτούς που δεν αποχωρίζονται τον καφέ ούτε στο παγωτό τους, το τιραμισού με παγωτό εσπρέσο και σιροπιασμένα σαβαγιάρ θα δώσει τη λύση. Τις επιλογές σε ποτήρι συμπληρώνουν δύο ακόμα γεύσεις που προήλθαν από σύμπραξη του Ice Canteen με 2 γνωστούς foodies. Tο εκμέκ με παγωτό καϊμάκι, κανταΐφι και sauce κανέλας είναι η comfort γεύση της Μαριάννας Γκιτσάκη (aka surtuko) και το sneakers με παγωτό σοκολάτας και αλατισμένης καραμέλας του Κωνσταντίνου Αντωνιάδη (aka ikon5).

Φυσικά όσοι προτιμούν να απολαμβάνουν το παγωτό τους σε μεγάλες ποσότητες, όλες οι παραπάνω γεύσεις καθώς επίσης και βανίλια, φιστίκι, ρούμι με σταφίδες, frozen yogurt με φρούτα και σορμπέ μάνγκο, διατίθενται σε συσκευασίες του ενός και του μισού κιλού.

Τον κατάλογο του Ice Canteen ολοκληρώνουν 3 λαχταριστά γλυκά που πάνε γάντι με το παγωτό. Τραγανή μηλόπιτα με ψητή αμυγδαλόκρεμα, μήλο κονφί, σταφίδες και πεκάν, Basque cheesecake με crispy βάση, κρέμα τυριού και βανίλια Μαδαγασκάρης και ζουμερό Moelleux με σοκολάτα 70% και flakes σοκολάτας.

Τη γευστική επιμέλεια έχει η ταλαντούχα head chef Γεωργία Τσαμπάνη, η οποία πρόκειται να μας χαρίσει και νέες γεύσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Αγαπάμε πολύ το παγωτό και θέλαμε να δώσουμε φρέσκους και παιχνιδιάρικους συνδυασμούς σε αυτό το γλύκισμα που πιστεύω πως έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας», μου λέει ο Ευγένιος.

Με λιχούδικες γεύσεις, ωραίες υφές και μπόλικη νοστιμιά, είναι σίγουρο πως το Ice Canteen θα αναδειχθεί σε στενό και αγαπημένο φίλο αυτό το καλοκαίρι.

info
Υμηττού 225, Αθήνα, Τηλ. 21 1418 6086, Instagram: icecanteen