Μικρό και χαριτωμένο, casual και κομψό μαζί, το νέο εστιατόριο στη Γλυφάδα κερδίζει μεμιάς τις εντυπώσεις και κλείνει το μάτι στην ιταλική κουζίνα με ένα κατάλογο μπιζουδάκι.

ramino1

Το μικρό ιταλικό Ramino βρίσκεται κολλητά δίπλα στο Mezze Glyfada και είναι το πιο μικρό παιδί του ομίλου Καστελόριζο. To όνομά του στα ιταλικά θα πει «χάλκινο σκεύος», γι’ αυτό κι ο χώρος έχει το χαλκό ως βασικό στοιχείο στη διακόσμησή του. Μικρός χώρος, όμορφα φωτισμένος, μια προέκταση της μικρής κουζίνας που βρίσκεται σε κοινή θέα, γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει. Στο κέντρο της κυριαρχεί ο φούρνος για την πίτσα.

Ο κατάλογος που έχει φτιάξει ο σεφ Χρήστος Γιατράκος, και αυτός ανάλογου μεγέθους, μικρός και αποτελεσματικός! Pizza, risotto, pasta, λίγα ορεκτικά, ωραίες σαλάτες, 4 κυρίως πιάτα, 3 γλυκά, τέλος! Δοκιμάστε pizza με λεπτή υπέροχη ζύμη από μελάνι σουπιάς και καλαμάρι, vitello tonnato με τρυφερό μοσχαρίσιο φιλετάκι και απαλή σάλτσα τόνου, τα gnocchi fonduta με φοντί παρμεζάνας, λευκό κρασί και μοσχοκάρυδο. Παπαρδέλες με κεφτεδάκια σε λεμονάτη σάλτσα alfredo ή με μοσχαρίσια μάγουλα και σάλτσα κόκκινου κρασιού, και μην παραλείψετε το τιραμισού στο τέλος.

raminoedited

Τα παιδιά στο εστιατόριο θα σας συστηθούν ονομαστικά με το «καλησπέρα» και θα σας περιποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι όλα τους καταπληκτικά!

info
Λεωφ. Αγγέλου Μεταξά 34, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430. Κόστος: € 25-30.