Μπορεί κάποιοι να ισχυρίζονται ότι πίνεται και ζεστή τον χειμώνα αλλά η μπίρα είναι καταγεγραμμένη στο συλλογικό μας ασυνείδητο ως το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό. Κάθε Έλληνας αγαπάει την μπίρα. Είναι συνδεδεμένη με τον λαμπερό μας ήλιο, τη σμαραγδένια θάλασσα και φυσικά με την αγαπημένη μας πόλη, δηλαδή την Αθήνα, που είναι πάντα γεμάτη ζωντάνια.

Η μπίρα είναι το ποτό που ταιριάζει κυριολεκτικά με τα πάντα γι αυτό και την λατρεύουμε. Όποια κι αν είναι λοιπόν η αφορμή για να την απολαύσουμε ένα είναι βέβαιο: κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια καλή, παγωμένη μπίρα. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο η εταιρεία που εδώ και δεκαετίες έχει καταφέρει να κάνει το ονόμά της σύμβολο των πιο εκλεκτών ποτών και τροφίμων μας προσφέρει μια ακόμα ξεχωριστή επιλογή αφιερωμένη στην Αθήνα.

Πρόκειται για την Dathènes (ντατέν), μια νέα craft lager μπίρα, αργής ζυθοποίησης φτιαγμένη για τις ημέρες που απολαμβάνουμε αδιάκοπα τον ήλιο, για τις στιγμές που ατενίζουμε τη θάλασσα, για όλους τους λόγους που μας οδηγούν να ανακαλύψουμε την πόλη. Με πλούσια γεύση, γλυκό φινίρισμα και επίγευση, η Dathènes προορίζεται για εκείνους που θέλουν να γευθούν την Αθήνα και να γνωρίσουν το φως και τον χαρακτήρα της. H πρώτη craft lager της πόλης ξεχωρίζει όχι μόνο από τη γεύση αλλά και από το design της. Με κάθε μία από τις 3 λωρίδες της ετικέτας της να συμβολίζουν τον ήλιο, τη θάλασσα και την πόλη αναδεικνύει την πηγή έμπνευσής της και διηγείται σε κάθε έναν που κρατά ένα μπουκάλι Dathènes την ιστορία της. Απόλυτα ισορροπημένη, εκφραστική, απολαυστική.

Η Dathènes έκανε την πρώτη της εμφάνιση την Τετάρτη 7/6 στο Athénée σε επαγγελματίες της εστίασης και δημοσιογράφους με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Deals να παρουσιάζει πως ξεκίνησαν όλα, τη φιλοσοφία, τα γευστικά χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της.

Γευστικό προφίλ από τον κορυφαίο Έλληνα Sommelier Γιώργο Λούκα
Η Dathènes διαθέτει σταρένιο χρώμα, φυσαλίδες με διάρκεια και πλούσιο συνεκτικό αφρό. Αρωματικά ξεκινάει με βυνώδη αίσθηση, αρκετά έντονες βοτανικές και ανθικές εκφράσεις από τους λυκίσκους και νότες γκέιπφρουτ και ώριμου μάνγκο. Στο στόμα γεμάτη με πλούσια γεύση στην οποία τα δημητριακά δίνουν τη θέση τους στην όμορφη πικράδα του λυκίσκου προσφέροντας μια δροσιστική αίσθηση. Στο τελείωμά της αφήνει μια πικάντικη, καβουρδισμένη και βοτανική επίγευση.

Θα την βρείτε σε επιλεγμένα σημεία εστίασης και λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Θάνος Λαϊνάς @thanos_lainas_photography

 

Το άρθρο της εβδομάδας