Το καλοκαίρι και η ζέστη δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ, αφήνοντάς μας διψασμένους να αναζητούμε απεγνωσμένα μια πηγή δροσερής απόλαυσης.

Τι καλύτερο λοιπόν από το να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι το αγαπημένο σας κοκτέιλ; Θα το απολαύσετε στο μπαλκόνι, στον κήπο, ή στο σαλόνι αγκαλιά με το κλιματιστικό. Όπως και να έχει, θα αποφύγετε το καμίνι που λέγεται Αθήνα, ή και οποιοδήποτε άλλο μέρος αυτές τις μέρες για να είμαστε ειλικρινείς και θα πιείτε το κοκτεϊλάκι σας στο σπίτι, θα είναι όμως σαν να σας το έχει φτιάξει κάποιος έμπειρος bartender.

Σας ρωτήσαμε λοιπόν ποιο είναι το αγαπημένο σας κοκτέιλ, για να σας στείλουμε μια συνταγή που θα σας ενθουσιάσει.

Για επιλογές σας δώσαμε τη margarita, το mojito και την pina colada. Σας αφήσαμε όλο το Σαββατοκύριακο να το σκεφτείτε διεξοδικά αυτό το μεγάλο ερώτημα και η τελική απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Το mojito λοιπόν είναι το αγαπημένο σας αφού από τις τρεις επιλογές συγκέντρωσε το 53% των ψήφων.

Σας έχουμε, λοιπόν, 2 συνταγές για να το φτιάξετε στο σπίτι.

Φτιάχνουμε κλασικό Mojito
Το ρούμι το πρόσφεραν στους σκλάβους που δούλευαν στις φυτείες ζάχαρης στην Κούβα, γιατί θεωρούνταν κάτι σαν γιατρικό. Οι σκλάβοι, για να το κάνουν πιο τονωτικό και αναψυκτικό για τη ζέστη, του πρόσθεταν δροσερό νερό, μέντα, χυμό λάιμ και μαύρη ζάχαρη. Ήξερες ότι mojito σημαίνει “κάτι ελαφρώς υγρό”;

Δείτε τη συνταγή εδώ

Φτιάχνουμε Mojito με ανανά και φασκόμηλο
Κάνουμε το mojito ακόμη πιο ξεχωριστό, αντικαθιστώντας το μοσχολέμονο με ανανά και την μέντα με φασκόμηλο. Και το κλασικό σε όλους μας cocktail παίρνει καινούρια διάσταση!

Δείτε τη συνταγή εδώ

Δείτε επίσης:

Τι τρώνε στην παραλία οι αναγνώστες του olivemagazine.gr;

Ποιο είναι το αγαπημένο καλοκαιρινό ρόφημα των αναγνωστών μας;

Συνταγές με καρπούζι ή με πεπόνι; Ποιες είναι οι αγαπημένες των αναγνωστών μας;