Τα σχολεία έχουν ανοίξει, κοντεύουμε να φτάσουμε στο τέλος της πρώτης εβδομάδας μαθημάτων και τα παιδιά έχουν ξεκινήσει δειλά δειλά να βρίσκουν τους ρυθμούς τους μετά τις διακοπές. Γ’ αυτό και εμείς στο καθιερωμένο μας poll στο viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που αφορά το ταπεράκι τους. Γλυκές ή αλμυρές συνταγές προτιμούν τα παιδιά σας;

Η απάντηση μάς εξέπληξε! Μάλλον απαντήσατε τι προτιμάτε εσείς να βάλετε στο ταπεράκι τους! Γιατί ποιο παιδί ψηφίζει αλμυρό όταν υπάρχει η επιλογή για γλυκό; Έτσι, με συντριπτική πλειοψηφία επικράτησαν οι αλμυρές συνταγές και μάλιστα με ποσοστό που ξεπέρασε το 80% (συγκεκριμένα 81%).

Γι’ αυτό σας συγκεντρώσαμε αλμυρά σνακ για το ταπεράκι, αλλά δεν παραλείψαμε στο τέλος να σας δώσουμε και μερικές γλυκές προτάσεις!

Αλμυρά σνακ για το ταπεράκι

Τηγανόψωμα ψημένα στο τηγάνι
Εύκολο και γρήγορο σνακ που ταιριάζει με τα πάντα και μπορεί να καταναλωθεί είτε σκέτο είτε μαζί με τυράκι. Απλά αλλά νόστιμα!

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες
Αγαπημένη συνταγή για μικρούς και μεγάλους, είναι ό,τι πρέπει τόσο για το σχολείο όσο και για το γραφείο! Αν οι πατάτες φούρνου είναι και σαν τηγανητές σίγουρα ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Κοτόπουλο πανέ
Το κοτόπουλο πανέ αρέσει πολύ στα παιδιά, που όπου σταθούν και όπου βρεθούν ζητούν κοτομπουκιές. Αντί να τις αγοράσετε, μπορείτε να τις πανάρετε εύκολα εσείς και στη συνέχεια να τις εντάξετε σε διάφορες συνταγές.

Και τα γλυκά

Κλασικό κέικ από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ένα κλασικό κέικ και μάλιστα στην πιο ελαφριά εκδοχή του, με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο, είναι μια λύση που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Και όχι μόνο!

Γεμιστά μίνι τσουρέκια με πραλίνα
Και ποιος δεν αγαπά το τσουρέκι; Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί με την πραλίνα, γίνεται το τέλειο γλυκό σνακ για μικρούς και μεγάλους.

Το άρθρο της εβδομάδας