Στο καθιερωμένο μας γκάλοπ στο Viber, σας ρωτήσαμε τι μπριζόλα προτιμάτε, χοιρινή ή μοσχαρίσια;
Στην… μπριζολο-μαχία νίκησε με διαφορά η χοιρινή μπριζόλα, που πήρε ποσοστό ποσοστό 57% έναντι 43% που πήρε η μοσχαρίσια.

Γενικά, τόσο το μοσχαρίσιο κρέας όσο και το χοιρινό, περιέχουν πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, και βιταμίνες. Συγκριτικά με το μοσχάρι, το χοιρινό περιέχει λιγότερες θερμίδες, λιγότερο λίπος και λιγότερο κορεσμένο λίπος. Ωστόσο, το μοσχάρι περιέχει περισσότερο σίδηρο, σχεδόν διπλάσια ποσότητα από όση περιέχει το χοιρινό και γι’ αυτό θεωρείται πιο θρεπτικό και προτείνεται για την αντιμετώπιση της αναιμίας.

Συγκεντρώσαμε 3 συνταγές για χοιρινές μπριζόλες και 3 για μοσχαρίσιες και… καλή μας όρεξη!

Χοιρινά μπριζολάκια με προσούτο και βασιλικό
Ο βασιλικός χαρίζει απίστευτο άρωμα σε αυτά τα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια που τυλίγονται σε τραγανό προσούτο.

Χοιρινές μπριζόλες με baby πατάτες και βαλσαμικό
Ο Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τη συνταγή για χοιρινές μπριζόλες που σιγομαγειρεύονται στο φούρνο και γίνονται ζουμερές και πεντανόστιμες!

Σκορδάτες μπριζόλες με αρωματική κρέμα πολέντας
Ζουμερές μπριζόλες που ετοιμάζονται στο πι και φι και τις συνοδεύουμε με λαχταριστή κρέμα πολέντας, που τους πάει πολύ.

Και 3 συνταγές για μοσχαρίσιες μπριζόλες

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με αρωματικό βούτυρο
Ζουμερές μοσχαρίσιες μπριζόλες με πιπεράτη μαρινάδα και σερβιρισμένες με αρωματικό βούτυρο, που αναδεικνύει τέλεια τη γεύση τους. Για ψήσιμο ανάλογα με την προτίμησή μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε θερμόμετρο κρέατος.

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά
Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.


Μπριζόλες μοσχαρίσιες σε μαρινάδα κόκκινου κρασιού
Αυτές οι μπριζόλες με κρασάτη μαρινάδα θα γίνουν η αγαπημένη μας επιλογή για BBQ παρέα με φίλους και παγωμένη μπίρα, στον κήπο ή τη βεράντα.