Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο viber αναρωτηθήκαμε ποιο αλμυρό ελληνικό τυρί είναι το αγαπημένο σας. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μάχη το απόλυτο συνοδευτικό της καλοκαιρινής χωριάτικης σαλάτας που δεν είναι άλλο από τη φέτα αλλά ούτε η γραβιέρα, το πιο δημοφιλές κίτρινο ελληνικό τυρί που παράγεται σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Η μάχη ήταν σκληρή αλλά τελικά επικράτησε η φέτα που την επιλέξατε με ποσοστό 56% αφήνοντας πίσω τη γραβιέρα με ποσοστό 43%. Εμείς, πάλι, συγκεντρώσαμε για εσάς λαχταριστές συνταγές και για τα δύο αγαπημένα τυριά, αφού ξέρουμε πως οι περισσότεροι δύσκολα μπορούν να διαλέξουν μόνο ένα!

Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:

Συνταγές με φέτα

Τυρόπιτα με φέτα και αρωματικά
Η τυρόπιτα όπου πρωταγωνιστής θα είναι μια ρωμαλέα φέτα, λόγω της έντασης της γεύσης της, έχει ανάγκη από συμπληρωματικά υλικά που θα εξισορροπήσουν την αυθάδειά της, με γλύκα, και αρώματα. Εδώ, λίγα μελωμένα πράσα, άνηθος και δυόσμος παίζουν αυτό το ρόλο και κάνουν το τελικό αποτέλεσμα πιο απολαυστικό και ισορροπημένο, ακόμη κι αν η φέτα που θα διαλέξετε δεν είναι πικάντικη.

Γίγαντες πλακί με φέτα
Δοκιμάστε αυτόν τον εύκολο και πεντανόστιμο τρόπο να μαγειρέψετε τους γίγαντες, θα τον λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, ακόμη και όσοι δεν συμπαθούν τα όσπρια.

Φέτα σαγανάκι με σάλτσα πιπεριάς
Η φέτα μπαίνει στο τηγάνι και γίνεται το απόλυτο συνοδευτικό για τους μεζέδες, το κρασί ή μια παγωμένη μπίρα.

Συνταγές με γραβιέρα

Κριθαράκι με μανιτάρια, σύγκλινο και γραβιέρα
Τα μανιτάρια δεν ταιριάζουν πολύ μόνο σε ριζότο αλλά και με το κριθαράκι. Η γραβιέρα, το σύγκλινο και η κρέμα γάλακτος θα του δώσουν ακόμη περισσότερη γεύση. Προτείνουμε να το απολαύσετε όσο είναι ζεστό.

Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς
Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το Μεξικό στην Κρήτη: η μεστή βουτυρένια γεύση της γραβιέρας σε συνδυασμό με το πικάντικο στοιχείο της πιπεριάς Jalapeno και την γλυκύτητα της πιπεριας Φλωρίνης δημιουργούν ένα απολαυστικό ορεκτικό.

Τραγανές πατάτες φούρνου με θυμάρι και γραβιέρα
Οι κλασικές πατάτες φούρνου γίνονται λαχταριστές όταν τις γεμίσουμε με γραβιέρα και τις αρωματίσουμε με σκόρδο και θυμάρι. Ιδανικό συνοδευτικό για όλα τα ψητά κρέατα.