Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και χθες σας βάλαμε ένα δίλημμα στο Viber, που αυτή τη φορά ήταν γλυκό: μιλφέιγ ή προφιτερόλ; Τελικός νικητής μετά από σκληρή αναμέτρηση, όπου άλλοτε υπερτερούσε το ένα γλυκό και άλλοτε το άλλο, βγήκε το μιλφέιγ με ποσοστό 51%.

Ότι κι αν ψηφίσατε εμείς σας έχουμε πληροφορίες και συνταγές και για τα δύο γαλλικής έμπνευσης γλυκά.

Μιλφέιγ
Το όνομά του mille feuille σημαίνει χίλια φύλλα και δεν είναι τυχαίο, καθώς για να γίνει ο ζαχαροπλάστης παίρνει τα φύλλα της σφολιάτας, τα αλείφει με βούτυρο και τα διπλώνει πολλές φορές, μέχρι να δημιουργήσει 3 στρώματα φύλλου, που έχουν ενδιάμεσα κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σύμφωνα με τους Γάλλους ειδικούς τα φύλλα του δεν είναι χίλια, αλλά 729, ενώ κάποιοι patissiers με πιο σύγχρονες μεθόδους διπλώματος μπορεί να φτάσουν και τα 2.000 φύλλα!

Προφιτερόλ
Οι λάτρεις της σοκολάτας αγαπούν πολύ το προφιτερόλ, το οποίο περιλαμβάνει αφράτα σουδάκια γεμισμένα συνήθως με κρέμα πατισερί, σαντιγί ή παγωτό, όπως το συνηθίζουν στη Γαλλία και τα οποία περιχύνονται με μια γκανάς σοκολάτας. Πρόκειται για ένα γλυκό διαχρονικό, απολαυστικό που έχει την τιμητική του σε επισκέψεις και γιορτές. Εκτός από την κλασική του εκδοχή, πλέον το συναντάμε και σε πολλές δημιουργικές παραλλαγές, όπως με λευκή σοκολάτα, με λεμόνι, καραμέλα κ.λπ., ενώ αρκετά μαγαζιά πλέον το μοντάρουν την ώρα της παραγγελίας, γεμίζοντας τα σου επιτόπου και περιχύνοντάς τα με σοκολάτα ή όποιο άλλο υλικό επιθυμεί ο πελάτης, όπως μπορείτε να δείτε στο ρεπορτάζ μας εδώ.


Εύκολο μιλφέιγ με cream crackers
Μια εύκολη και λίγο πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μας μιλφέιγ, με cream crackers. Δροσερή, εύκολη και απολαυστική.


Μιλφέιγ με αχλάδια και αμύγδαλα, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας
Ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά, το μιλφέιγ, σε μία εναλλακτική εκδοχή του με αχλάδια και αμύγδαλα, σερβιρισμένα με σάλτσα σοκολάτας.


Ελαφρύ μιλφέιγ λεμόνι
Αγαπημένο γλύκισμα για το κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια το μιλφέιγ, αποκτάει σε αυτή τη συνταγή ωραία γεύση λεμονιού.


Προφιτερόλ
Μικρά σου γεμισμένα με κρέμα βανίλιας “λουσμένα” με σάλτσα σοκολάτας.


Προφιτερόλ με παγωτό
Η γνήσια συνταγή του προφιτερόλ, θέλει τα σου γεμισμένα με παγωτό και σερβιρισμένα με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Μπορεί να σας ξενίζει λίγο, αλλά η αντίθεση παγωμένου ζεστού δημιουργεί ένα από τα καλύτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει.


Προφιτερόλ με σος φράουλας
Μια διαφορετική παραλλαγή του γνωστού μας προφιτερόλ… Τα σου γεμίζουν με παγωτό βανίλια και η δροσερή φράουλα αντικαθιστά τη σοκολάτα. Άρωμα, χρώμα και πάθος σε έναν ακαταμάχητο συνδυασμό!