clock icon
1:5'

Λαχανάκια Βρυξελλών και μπέικον στο φούρνο με αγιολί

Σ’ αυτή τη συνταγή, τα λαχανάκια Βρυξελλών, συνδυάζουν το πικρό σφρίγος τους, με τη λιπαρή νοστιμιά του μπέικον που ψήνεται μαζί τους στο φούρνο. Και στο πιάτο τα δύο υλικά που εκπροσωπούν τη Βόρεια Ευρώπη, συναντούν τη δροσερή μεσογειακή τσαχπινιά του αγιολί, μιας κομψής σάλτσας σκόρδου με ελαιόλαδο που δένει μαζί τους ιδανικά. Το πιάτο προορίζεται είτε ως ένα ελαφρύ πρώτο πιάτο, είτε ως ένα συνοδευτικό σε κάθε είδους ψητές πρωτεΐνες, από μοσχαρίσια κομμάτια, μπιφτέκια και χοιρινές μπριζόλες ως και ομελέτα ή ακόμη και ένα λιπαρό ψάρι όπως σολομός.