clock icon
20'

Μπουκίτσες πεσκανδρίτσας με κρεμμύδι, κάππαρη και θυμάρι

Στο Βόλο το λένε «μπράσκα» και μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ψαράδες δεν του είχαν καμιά εκτίμηση, γι’ αυτό και όταν το έβρισκαν στα δίχτυα τους το ξαναπετούσαν στη θάλασσα. Όλο σχεδόν το ψάρι είναι ένα μεγάλο κι άσκημο κεφάλι, ολίγον αποκρουστικό. Μικρό το σώμα του, πεντανόστιμο όμως, με κρέας που η γεύση του θυμίζει γαρίδα και καραβίδα. Γιατί αυτό το ψάρι με την μεγάλη κεφάλα, τρέφεται με όστρακα. Θα μαγειρέψουμε την ουρά της πεσκανδρίτσας λοιπόν και μάλιστα φιλεταρισμένη. Ο ψαράς σας μπορεί να το κάνει πολύ πιο εύκολα από ότι εσείς, γι’ αυτό ζητήστε το του. Θα το κάνει με χαρά.