pasxa_katsikaki-kokkinisto
clock icon
1:20'

Κατσικάκι κοκκινιστό κατσαρόλας

Υλικά

  • 1.800γρ. σπάλα ή μπούτι από κατσικάκι, σε μερίδες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Αν θέλετε, μπορείτε με το κοκκινιστό κατσικάκι σας να κάνετε γιουβέτσι με χυλοπιτάκι ή μανέστρα. Όταν μαλακώσει καλά το κρέας, λοιπόν, μπορείτε να το μεταφέρετε σε πήλινο σκεύος και να συνεχίσετε το ψήσιμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Θα προσθέσετε καυτό νερό και χυλοπιτάκι ή μανέστρα και θα μαγειρέψετε μέχρι να ψηθεί και το ζυμαρικό και να μείνει με λίγο ζουμάκι.

Ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία πιάτο με κατσικάκι που ταιριάζει μοναδικά στο κυριακάτικο τραπέζι.

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κρέατος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα ροδίζετε σε δύο δόσεις, πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά. Τα βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν και να μυρίσουν.
Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και τα δουλεύετε για λίγο μαζί.
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνετε ξανά, προσθέτετε τη δάφνη και, μετά την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό, προσθέτοντας επιπλέον νερό όποτε χρειάζεται μέχρι να μείνει με μια ωραία πηχτή σαλτσούλα. Το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.
Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τα κομμάτια του κρέατος. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τα ροδίζετε σε δύο δόσεις, πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη πλευρά. Τα βγάζετε στην άκρη και ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν και να μυρίσουν.

Βήμα 2

Ξαναβάζετε τα κομμάτια του κρέατος στην κατσαρόλα και τα δουλεύετε για λίγο μαζί.

Βήμα 3

Διαλύετε τον πελτέ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε ξανά, προσθέτετε τη δάφνη και, μετά την πρώτη βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε το φαγητό, προσθέτοντας επιπλέον νερό όποτε χρειάζεται μέχρι να μείνει με μια ωραία πηχτή σαλτσούλα. Το σερβίρετε με πράσινη σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Βήμα 5

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος, Food styling: Tina Webb