Μοσχοβολούν Ινδία, Μαρόκο και Βηρυτό, σε μια διαφορετική εκδοχή της ρεβιθάδας. Για περισσότερη νοστιμιά, τα συνοδεύεις με ένα στραγγιστό γιαούρτι.
Υλικά
- 200γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού κάρι
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- μοσχοκάρυδο στη μύτη του κουταλιού
- 1 ντομάτα μικρή, σε κυβάκια
- μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι ή λάιμ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Είναι ακόμη πιο νόστιμα σε θερμοκρασία δωματίου.