OliveMagazine

Αβγοκαλάμαρα από τη Χίο

Αβγοκαλάμαρα από τη Χίο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τις ομελέτες

  • 6 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
  • 6-8 κουτ. σούπας κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζεται πρώτα τη γέμιση: Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε καλά. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νεράκι και τον σιγοβράζετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί. Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε τα αβγοκαλάμαρα: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και σε αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με ελαιόλαδο φτιάχνετε λεπτές και μικρές ομελέτες, σαν κρέπες.

Τις γεμίζετε με κιμά και τις τυλίγετε προσεχτικά σε ρολάκια. Ύστερα τις περιχύνετε με λίγο χυμό λεμονιού, τις πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr