OliveMagazine

Αβγοταραχοσαλάτα

Αβγοταραχοσαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. αβγοτάραχο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο
  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα,, μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες
  • χυμό 2 λεμονιών
  • 2/3 φλιτζανιού ηλιέλαιο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε το αβγοτάραχο από το κερί του και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με τον άνηθο και το ψωμί.

Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό των λεμονιών, εναλλάξ με το ηλιέλαιο. Χτυπάτε μέχρι να πάρετε ένα μίγμα λείο και ομοιογενές.

Σερβίρεται ως ορεκτικό με πιτούλες αραβικές κομμένες σε τριγωνάκια και τηγανισμένες ή με φρυγανισμένο μαύρο ψωμί του τοστ, κομμένο σε τρίγωνα.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr