Διαδικασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον άνηθο και τα καρότα, δύο ποτήρια νερό και τέλος χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι.
Βάζετε και τις αγκινάρες ολόκληρες με τα κοτσάνια προς τα πάνω, τις πατάτες ολόκληρες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.
Γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο και φέτες λεμονιού και σερβίρετε.
Food styling: Tina Webb Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος