OliveMagazine

Αγκινάρες αλά πολίτα

Αγκινάρες αλά πολίτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10-12 μικρές αγκινάρες
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα κομμένα σε κύβους
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 12 μικρές πατάτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις ρίχνετε σε νερό με αλάτι και χυμό από ένα λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Βάζετε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τον άνηθο και τα καρότα, δύο ποτήρια νερό και τέλος χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι.

Βάζετε και τις αγκινάρες ολόκληρες με τα κοτσάνια προς τα πάνω, τις πατάτες ολόκληρες και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά περίπου.

Γαρνίρετε με φρέσκο άνηθο και φέτες λεμονιού και σερβίρετε.

Food styling: Tina Webb Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr