OliveMagazine

Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά

Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:5'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 αγκινάρες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1½ φλιτζάνι νερό
  • 2 καρότα, σε κυβάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε κυβάκια
  • θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρδιά μαρουλιού, ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας πλιγούρι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα σκληρά φύλλα και το χνούδι τους -αν έχουν- με ένα κουταλάκι. Τις ρίχνετε σε νερό μαζί με χυμό λεμονιού και μια κουταλιά αλεύρι για να μη μαυρίσουν, μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Ζεσταίνετε τρεις κουταλιές σούπας από το λάδι και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Τα σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύετε το πλιγούρι, τα μανιτάρια και το μαρούλι, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το μίγμα να πάρει μία βράση.

Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μίγμα και τις αραδιάζετε σε πλατειά κατσαρόλα. Αν σας περίσσεψε γέμιση, τη μοιράζετε γύρω από τις αγκινάρες. Ρίχνετε το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το θυμάρι και τη δάφνη, το κρασί, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνετε.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά περίπου. Σερβίρετε τις αγκινάρες χλιαρές, μαζί με την αρωματική σαλτσούλα τους.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης, Food Styiling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr