OliveMagazine

Αμπελόφυλλα τυλιχτά με τυρί και βασιλικό στο γκριλ

Αμπελόφυλλα τυλιχτά με τυρί και βασιλικό στο γκριλ

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 αμπελόφυλλα μεγάλα (αν είναι από βάζο τα ξεπλένετε να φύγει η αλμύρα και τα στραγγίζετε καλά)
  • 12 στρογγυλά κομμάτια φορμαέλλα πάχους περίπου 1,5εκ. (ή παρόμοιο τυρί σε στρογγυλό σχήμα)
  • 12 φαρδιές λωρίδες λιαστής ντομάτας (πάχους περίπου 1,5 εκ.)
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, σε λεπτές ροδέλες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στρώνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα με το γυαλιστερό μέρος προς τα κάτω. Τοποθετείτε στην άκρη όπου υπήρχε το κοτσάνι μια φέτα τυρί και από πάνω μια λωρίδα λιαστή ντομάτα και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό. Διπλώνετε τις άκρες γύρω από το τυρί και τυλίγετε έτσι ώστε να καλυφθούν καλά τα υλικά και να γίνει σαν πακετάκι.

Τοποθετείτε τα πακετάκια σε πιάτο ή δίσκο με την «ραφή» προς τα κάτω. Τα βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να παγώσουν λίγο για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.

Ετοιμάζετε το γκριλ. Όταν πυρώσει η αντίσταση βγάζετε τα πακετάκια από το ψυγείο, τα αλείφετε από όλες τις πλευρές με λάδι και τα τοποθετείτε στη σχάρα.

Ψήνετε τα πακετάκια για περίπου 3-4 λεπτά γυρίζοντας μόνο μια φορά προσεκτικά για να μην σκορπίσουν. Πρέπει να πάρει χρώμα το αμπελόφυλλο χωρίς όμως να καεί. Μόλις αρχίσει το τυρί να λιώνει τα κατεβάζετε από την σχάρα. Τα σερβίρετε ζεστά σε πιατέλα, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο