OliveMagazine

Αμυγδαλωτά μπισκότα

Αμυγδαλωτά μπισκότα

Μερίδες:για περίπου 50 τμχ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ΒΙΤΑΜ
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό ολόκληρο + 1 ασπράδι (για το άλειμμα)
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ανακατεμένο με ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 90γρ. αμυγδαλόψιχα, χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ολόκληρα για το ψήσιμο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε μπολ το ΒΙΤΑΜ με τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι το μίγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Προσθέτετε το ολόκληρο αβγό, μετά τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού όπου μέσα έχετε διαλύσει τη μαγειρική σόδα. Ανακατεύετε με μία μαρίζ.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη χοντροκομμένη αμυγδαλόψιχα και το ρίχνετε στο μίγμα που ετοιμάσατε. Ανακατεύετε αρχικά με μία μαρίζ να απορροφηθεί το μίγμα και στη συνέχεια ζυμώνετε με τα χέρια, μέχρι να πάρετε μια ζύμη που δεν θα κολλά στα δάχτυλα (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλεύρι επιπλέον), αλλά προσοχή να μην είναι σκληρή η ζύμη. Αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα ακουμπάτε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Βάζετε στη μέση καθενός από ένα αμύγδαλο, πιέζοντας ελαφρά να πλατύνουν και τα αλείφετε με το ασπράδι αβγού.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα η επιφάνεια και να ροδοκοκκινίσει η βάση των μπισκότων.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr