OliveMagazine

Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια

Ανδριώτικη φρουτάλια ή φουρτάλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4-5 αβγά
  • 1 κιλό πατάτες, σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 λουκάνικα
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ή μαντζουράνα, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα βαρύ, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις πατάτες. Τις τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν πολύ χρώμα.

Όταν τηγανιστούν, αδειάζετε το λάδι από το τηγάνι και προσθέτετε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες. Συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθούν τα λουκάνικα και να πάρουν χρώμα οι πατάτες.

Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά τα αβγά μαζί με τα αρωματικά, αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Όταν η φρουτάλια ροδίσει από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε με καπάκι, τρυπάτε την ψημένη επιφάνεια με πιρούνι για να ψηθεί καλά και εσωτερικά, συνεχίζοντας το τηγάνισμα μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά. Σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr