Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε και προσθέτετε τους κύβους βουτύρου. Βάζετε σε λειτουργία το μίξερ (με το εξάρτημα γάντζο) και δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε για ½ ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο με πάχος ½ εκ. Μεταφέρετε το φύλλο σε ένα στρογγυλό ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος φροντίζοντας να εξέχει η ζύμη περίπου 2½ -3 εκ. έξω από το ταψί.
Για τη γέμιση: Τρίβετε τα πράσα με αλάτι και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους σε σουρωτήρι. Τα στύβετε καλά με τα χέρια.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά τη μαραθόριζα. Προσθέτετε τα πράσα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε τα πράσα να κρυώσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε τη φέτα, το μάραθο και μπόλικο πιπέρι. Χτυπάτε τα αβγά και τα αναμιγνύετε με τη γέμιση. Δοκιμάζετε και αλατίζετε ανάλογα με τη γεύση σας.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC με αντιστάσεις. Αδειάζετε το μίγμα στην τάρτα και γυρίζετε τις άκρες της ζύμης που αφήνατε να προεξέχουν για να μισοκαλύψετε τη γέμιση. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει ελαφρώς, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.