Διαδικασία
Πρώτα φτιάχνετε τα φαλάφελ: Χτυπάτε στο μούλτι τα ρεβίθια ωμά, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Καλά είναι να επαναλάβετε τη διαδικασία δύο φορές, μοιράζοντας το μίγμα, έτσι ώστε να έχουν χώρο τα υλικά να ανακατευτούν στον κάδο. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθετε κεφτεδάκια, σφίγγοντας με το χέρι γιατί το μίγμα δεν έχει μεγάλη συνοχή. Αλευρώνετε και τηγανίζετε τα φαλάφελ αραιά στο λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού σε μπολάκι.
Ζεσταίνετε αραβικές πίτες, αλείφετε πάνω τη σάλτσα ταχινιού και προσθέτετε τα φαλάφελ και αν θέλετε μία μικρή ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια. Τυλίγετε και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Olivia Webb και Ματίνα Πετρουτσά