OliveMagazine

Αρνάκι μαροκάνικο με κολοκύθα, βερίκοκα και ρεβίθια

Αρνάκι μαροκάνικο με κολοκύθα, βερίκοκα και ρεβίθια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:3:0'
Έτοιμο σε:3:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα, σε μικρούς κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 500γρ. κολοκύθα, σε κύβους
  • 2 κιλά αρνί, σε κύβους (από μπούτι)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού
  • 300γρ. ρεβίθια μουσκεμένα αποβραδίς και βρασμένα
  • 10-12 αποξηραμένα βερίκοκα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τα σκόρδα, την κολοκύθα και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Ρίχνετε το αρνί, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το ζωμό, προσθέτετε την ντομάτα και τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα, κλείνετε και ψήνετε στον φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τα ρεβίθια, τα βερίκοκα, ανακατεύετε και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνήθως συνοδεύεται με ρύζι και αραβικές πίτες ψημένες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr