OliveMagazine

Αρνάκι με αρακά και κολοκυθάκια αβγολέμονο

Αρνάκι με αρακά και κολοκυθάκια αβγολέμονο

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:40'
Έτοιμο σε:2:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκο αρακά καθαρισμένο
  • 1.200γρ. αρνάκι (χεράκι ή μπούτι) σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 600γρ. κολοκυθάκια μικρά
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και ροδίζετε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε το αρνάκι στην άκρη και στο ίδιο λάδι ρίχνετε και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

Ξαναβάζετε το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε λίγο νεράκι να μισοσκεπαστεί το κρέας, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε ξεχωριστά λίγο ακόμα ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περνάτε τα κολοκυθάκια από ένα ελαφρύ τηγάνισμα, γυρίζοντάς τα να πάρουν λίγο χρώμα από όλες τις πλευρές.

Μοιράζετε τον αρακά ομοιόμορφα στην κατσαρόλα, ενδιάμεσα από τις μερίδες του κρέατος, προσθέτετε λίγο καυτό νερό, αλατοπίπερο και όλο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνετε να πάρει το φαγητό μια βράση.

Ρίχνετε στην κατσαρόλα και τα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι του τηγανιού, το ξύσμα των λεμονιών, τον περισσότερο άνηθο και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κρέας, τα κολοκυθάκια και ο αρακάς. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν μαγειρευτεί το φαγητό και μείνει με λίγο ζουμάκι ετοιμάζετε και το αβγολέμονο. Χτυπάτε τα αβγά στο μπλεντεράκι να αφρίσουν καλά, προσθέτετε το χυμό των λεμονιών και χτυπάτε λίγο ακόμα. Παίρνετε από την κατσαρόλα το ζουμί με μια κουτάλα και το χτυπάτε μαζί με το αβγολέμονο.

Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα και κουνάτε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Σβήνετε το μάτι της κουζίνας κι αφήνετε το φαγητό στη φωτιά. Σερβίρετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με φρεσκοκομμένο άνηθο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr