OliveMagazine

Αρνάκι ρολό με γέμιση φέτας

Αρνάκι ρολό με γέμιση φέτας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:2:0'
Έτοιμο σε:2:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μπούτι από αρνί μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 150γρ. φέτα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να σας το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Απλώνετε το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι στον πάγκο σας. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.

Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δεντρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Απλώνετε το μίγμα του τυριού πάνω στο μπούτι, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγγο στα δύο άκρα. Αλείφετε το ρολό με τη μουστάρδα, το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το βάζετε σε ταψάκι ανάλογου μεγέθους.

Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Κατόπιν, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί καλά το μπούτι. Αφήνετε να γίνει χλιαρό, το κόβετε σε φετούλες και το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr