OliveMagazine

Αρωματική σαλάτα με μυρώνια, καυκαλήθρες και φράουλες

Αρωματική σαλάτα με μυρώνια, καυκαλήθρες και φράουλες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι φυλλαράκια καυκαλήθρας
  • 250γρ. φράουλες
  • 1 αντίβ χοντροκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 χούφτα ραδίκια άγρια ή σταμναγκάθι, χοντροκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  • Για τη βινεγκρέτ

  • χυμό από 3-4 φράουλες
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 3 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις φράουλες στα τέσσερα. Βάζετε τα σαλατικά σε μια λεκάνη και προσθέτετε τις φράουλες.

Ρίχνετε τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολάκι και τα χτυπάτε με πιρούνι.

Αλατοπιπερώνετε τα σαλατικά και προσθέτετε τη σάλτσα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και τα μεταφέρετε σε σαλατιέρα.

Πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr