OliveMagazine

Αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες

Αφράτα τσουρεκάκια με σταφίδες

Μερίδες:για 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:0'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:0'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 525γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 75γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φακελάκι Μαγιά Στιγμή ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 200ml γάλα
  • 3 μεγάλα αβγά + 1 ακόμη για την επάλειψη
  • 150γρ. σταφίδες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με την Καστανή Ζάχαρη Fytro, τα μπαχαρικά και τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.

Ανακατεύετε τα 200ml γάλα με το λιωμένο βούτυρο και τα 3 αβγά. Κάνετε μία λακούβα στο μίγμα με το αλεύρι και ρίχνετε μέσα το γάλα με το βούτυρο. Ζυμώνετε με τα χέρια, να ομογενοποιηθούν τα υλικά, καλύπτετε το μπολ με πετσέτα και αφήνετε στην άκρη το μίγμα για 1 ώρα.

Στη συνέχεια ζυμώνετε ξανά τη ζύμη, σκεπάζετε και αφήνετε να φουσκώσουν ξανά για 1 ώρα. Επαναλαμβάνετε μία ακόμη φορά το ζύμωμα και το φούσκωμα.

Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε πλατύ φύλλο πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο. Απλώνετε πάνω τις σταφίδες, διπλώνετε σε ρολό και αρχίζετε να ζυμώνετε ελαφρά για να ενσωματωθούν οι σταφίδες στη ζύμη. Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μέρη και πλάθετε μπαλάκια.

Στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και βάζετε μέσα τα μπαλάκια, με απόσταση 3εκ. μεταξύ τους. Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα, να διπλασιαστούν σε όγκο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC. Αλείφετε τα τσουρεκάκια σας με αβγό και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο