OliveMagazine

Βίδες με ταραμά και λεμόνι

Βίδες με ταραμά και λεμόνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. βίδες
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50ml ούζο
  • 50γρ. ταραμά λευκό
  • χυμό + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο
  • 2 παξιμάδια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό και αλάτι να βράσει. Ρίχνετε τις βίδες και τις βράζετε για 8 λεπτά. Τις σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο πολτοποιημένο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα και προσέχοντας να μη μαυρίσει. Σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί προσθέτετε τον ταραμά, τα ζυμαρικά, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, πιπέρι και τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά. Πασπαλίζετε με τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.

Μοιράζετε σε πιάτα πασπαλίζοντας με χοντροτριμμένο πιπέρι και τρίμματα παξιμαδιού.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζυμαρικό χωρίς αυγό θέλετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο