OliveMagazine

Βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα

Βίδες με ψητά λαχανικά και φέτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη σαλάτα

  • 250γρ. βίδες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, σε ροδέλες
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σος

  • 6 ελιές ψιλοκομμένες, χωρίς το κουκούτσι τους
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές με το αλάτι τους, μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Ανακατεύετε καλά τα υλικά της σος.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις βίδες, τα λαχανικά, τον μαϊντανό και τη φέτα σπασμένη σε κομματάκια. Περιχύνετε με τη σος και ανακατεύετε.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για βίδες μπορείτε να βάλετε όποιο κοντό ζυμαρικό προτιμάτε και να εκμεταλλευτείτε ό,τι λαχανικό σας βρίσκεται στο ψυγείο.


Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε 2 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια.


Αν δεν είστε φίλοι της φέτας μπορείτε να βάλετε ανθότυρο αλλά και μια ξερή μυζήθρα ή μια γραβιέρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr