OliveMagazine

Βελουτέ με πράσο, πατάτα και πράσινο μήλο

Βελουτέ με πράσο, πατάτα και πράσινο μήλο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 πατάτες μεγάλες σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 μήλο πράσινο σε μεγάλα κυβάκια
  • 1 κλωναράκι θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • ½ ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο
  • 3-4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το θυμάρι, το πράσο, πατάτες και ανάλογο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε νερό στην κατσαρόλα, το μοσχοκάρυδο, το μήλο, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με το καπάκι και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Στο μεταξύ κόβετε το μπέικον σε κυβάκια και το σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

Στο τέλος ρίχνετε στη σούπα τον μαϊντανό και την περνάτε από τον πολυκόφτη ή λιώνετε τα λαχανικά με ραβδομπλέντερ, αφού αφαιρέσετε το θυμάρι και το δαφνόφυλλο. Σερβίρετε τη βελουτέ σε μπολ πασπαλίζοντας με το μπέικον και με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr