OliveMagazine

Γέμιση για γαλοπούλα με κρασί Μοσχάτο, κάστανα και κουκουνάρια

Γέμιση για γαλοπούλα με κρασί Μοσχάτο, κάστανα και κουκουνάρια

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • τα εντόσθια της γαλοπούλας ψιλοκομμένα
  • 250γρ. κεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50γρ. ελαιόλαδο
  • 50ml πελτέ ντομάτας
  • 100ml κρασί Μοσχάτο γλυκό
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό
  • 150γρ. κάστανα ψιλοκομμένα
  • 80γρ. σταφίδες
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. αλατίζετε τα ψιλοκομμένα εντόσθια της γαλοπούλας και σοτάρετε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα.

Βγάζετε τα εντόσθια από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα, τα αφήνετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τον κιμά, αλατίζετε και σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και να διαλυθούν οι σβόλοι.

Ρίχνετε τότε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε καλά. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί και προσθέτετε το ζωμό, τα εντόσθια, τις σταφίδες και τα κάστανα. Σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Μόλις απορροφηθούν τα υγρά και χυλώσει η γέμιση, προσθέτετε τα μυρωδικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr