OliveMagazine

Γαλλικά τοστ με αχλάδια μαγειρεμένα σε γλυκό κρασί

Γαλλικά τοστ με αχλάδια μαγειρεμένα σε γλυκό κρασί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα τοστ

  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 4 αβγά
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 5-6 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
  • Για τα αχλάδια

  • 4 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 φλιτζάνι γλυκό κρασί Samos Grand Cru
  • 1 μικρό ξυλαράκι κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τα αχλάδια: Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα αχλάδια (προσέχετε τα αχλάδια να είναι σε μία στρώση στο τηγάνι). Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν τα αχλάδια.

Για να φτιάξετε τα τοστ: Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη και το αλάτι. Μουσκεύετε το ψωμί καλά (ο χρόνος παραμονής στο μίγμα θα εξαρτηθεί από το είδος του ψωμιού).

Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και, μόλις λιώσει, ρίχνετε τα τοστ και τα τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρετε τα γαλλικά τοστ σε πιάτα προσθέτοντας από πάνω και μερικές φέτες αχλαδιών και λίγο σιρόπι.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr