OliveMagazine

Γαλοπούλα με τραγανή κρούστα βρώμης

Γαλοπούλα με τραγανή κρούστα βρώμης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 700γρ. στήθος γαλοπούλας, σε κύβους
  • 180γρ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ξινόμηλα, σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι ρόγες σταφυλιού κομμένες στη μέση ή μαύρες σταφίδες
  • 50γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κάρι
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνετε τη γαλοπούλα και την πασπαλίζετε με το μισό κάρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τη σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μήλα και τα σοτάρετε όλα μαζί για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σταφύλια ή τις σταφίδες και τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να ετοιμάσετε την τραγανή κρούστα.

Ανακατεύετε σε μπολ τη βρώμη, την παρμεζάνα, το υπόλοιπο κάρι και λίγο ελαιόλαδο να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα με τη γαλοπούλα σε πυρίμαχο σκεύος ή το μοιράζετε σε τέσσερα ατομικά πιρεξάκια. Απλώνετε από πάνω το μίγμα της βρώμης, βάζετε το φαγητό στο γκριλ και το ψήνετε στους 180οC για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με ακατέργαστο ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε στο μίγμα της γαλοπούλας και ένα φλιτζάνι μανιτάρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr