OliveMagazine

Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου

Γαρίδες σουβλάκι σε μαρινάδα ούζου

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:20 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 32 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μαρινάδα

  • 5 κουτ. σούπας ούζο
  • 1½ κουτ. σούπας μέλι
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.

Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina & Olivia Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr