OliveMagazine

Γαρδουμπάκια με χόρτα αβγολέμονο

Γαρδουμπάκια με χόρτα αβγολέμονο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνίσια έντερα καλά καθαρισμένα
  • 2 κιλά χόρτα διάφορα (σταμναγκάθι, καυκαλήθρες, μυρώνια)
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Κόβετε το σταμναγκάθι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό, κλείνετε με καπάκι και βράζετε τα χόρτα μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Προσθέτετε τα γαρδουμπάκια και αλατοπιπερώνετε. Βράζετε για άλλα 10 λεπτά.

Χωρίζετε τα αβγά σε κρόκους και ασπράδια σε δύο μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια με έναν αβγοδάρτη μέχρι να γίνουν μαρέγκα και κατόπιν τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Ενώνετε κρόκους και μαρέγκα χτυπώντας απαλά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λεμόνι και ανακατεύετε.

Με μια κουτάλα παίρνετε ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνετε στο μίγμα των αβγών χτυπώντας δυνατά με τον αβγοδάρτη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τέσσερις-πέντε φορές περίπου. Περιχύνετε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Αφήνετε να πάρει μια βράση, αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα τα χόρτα και από πάνω τα γαρδουμπάκια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο