OliveMagazine

Γαύρος στη λαδόκολλα με ντομάτα και μυρωδικά

Γαύρος στη λαδόκολλα με ντομάτα και μυρωδικά

Μερίδες:3
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
  • 2 ντομάτες ώριμες μεγάλες σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι κόκκινο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κομμάτια λαδόκολλα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις ντομάτες, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το γαύρο, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά με προσοχή να μη σπάσετε τα ψάρια.

Χωρίζετε τα ψάρια σε τρεις λαδόκολλες και μοιράζετε το μίγμα της ντομάτας, κλείνετε καλά και διπλώνετε καθεμιά με άλλη μία λαδόκολλα.

Ακουμπάτε τις λαδόκολλες σε ένα ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Σερβίρετε τον γαύρο μέσα στη λαδόκολλα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr