OliveMagazine

Γεμιστά μανιτάρια portobello

Γεμιστά μανιτάρια portobello

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 200γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 50γρ. ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
  • Για το πέστο μαϊντανού

  • 2 φλιτζάνια φυλλαράκια μαϊντανού
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την πέστο, ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.

Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια. Τα σκουπίζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι, και τα αλατοπιπερώνετε. Τα σβήνετε με το κρασί και τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί.

Ανακατεύετε το ανθότυρο με το μανούρι και την πιπεριά και γεμίζετε τα μανιτάρια. Απλώνετε πάνω τους από μία κουταλιά πέστο.

Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey

Tips

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα portobello με μεγάλα άσπρα μανιτάρια.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr