OliveMagazine

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου

Γεμιστά ρολάκια κοτόπουλου

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, «ανοιγμένα» σε πάχος 1εκ. (μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη να σας τα ετοιμάσει)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα λιαστή, ψιλοκομμένη (αποξηραμένη, όχι από βάζο)
  • 1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρόκο αβγού
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 1 κουτ. γλυκού νερό, για το άλειμμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πασπαλίζετε πρώτα τα φιλέτα με αλατοπίπερο και τα αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε στη συνέχεια τα ρολάκια: Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, προσθέτετε το μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το αλεύρι, τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε. Τοποθετείτε 1/6 από τη γέμιση στην άκρη κάθε φιλέτου και τα τυλίγετε ένα ένα σε ρολάκια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανοίγετε τη σφολιάτα και την κόβετε σε έξι λωρίδες, υπολογίζοντας να είναι λίγο πιο φαρδιές από τα ρολάκια. Τυλίγετε κάθε ρολάκι με ένα κομμάτι σφολιάτας κλείνοντας καλά τις άκρες και διπλώνετε από κάτω ό,τι περισσεύει από τη σφολιάτα. Αραδιάζετε τα ρολάκια σε λαδωμένο ταψί, με λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην ακουμπάνε.

Τα αλείφετε με τον κρόκο του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν. Κόβετε τα ρολάκια σε φέτες, τις βάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Σερβίρονται κατά προτίμηση σε πιατέλα, κομμένα σε φέτες μαζί με παγωμένη μπίρα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο