OliveMagazine

Γεμιστά της Μεσογείου με κουκουνάρια και αμύγδαλα

Γεμιστά της Μεσογείου με κουκουνάρια και αμύγδαλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. κουκουνάρι
  • 100γρ. αμύγδαλα
  • 100 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.

Προσθέτετε το ρύζι και αφού τα σοτάρετε για 2-3 λεπτά ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες. Συμπληρώνετε λίγο νερό, αφήνετε να βράσει για 3-4 λεπτά και ρίχνετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το κουκουνάρι, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνετε ανακατεύετε καλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε τα λαχανικά (ντομάτες και πιπεριές) από την ψίχα και τα σπόρια και τα γεμίζετε με το μίγμα του ρυζιού κατά τα 2/3.

Τοποθετείτε τα λαχανικά σε ένα ταψί και ανάμεσά τους αραδιάζετε τις πατάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, αλατοπιπερώνετε καλά και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τη φρυγανιά. Ψήνετε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.

Styling: Κ. Λυκουρέση – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: studiom.com

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr