OliveMagazine

Γιαουρτοκορμός με καρπούζι

Γιαουρτοκορμός με καρπούζι

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 900γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 300γρ. μπαλίτσες από καρπούζι, (με τη βοήθεια του παριζιέν)
  • 150ml γάλα, ζεστό (όχι καυτό)
  • 30γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε την άχνη. Χτυπάτε με το σύρμα μέχρι το γιαούρτι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τα στύβετε καλά με τα χέρια και τα ρίχνετε στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν.

Αδειάζετε το γάλα με τη ζελατίνη στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί. Στρώνετε μια φόρμα για κέικ με μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά από τα τοιχώματα.

Αδειάζετε μέσα το μίγμα του γιαουρτιού και βυθίζετε διάσπαρτα τις μπαλίτσες καρπουζιού. Ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού και σκεπάζετε με τις άκρες της μεμβράνης που εξέχουν. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να σφίξει καλά.

Ξεσκεπάζετε τον κορμό από τη μεμβράνη και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα. Αφαιρείτε εντελώς τη μεμβράνη και κόβετε σε φέτες. Σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή - Props styling: Μαίρη Δεληγιώργη - Food styling assistant: Αντιγόνη Στρατηλάτη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο