OliveMagazine

Γλυκιά τάρτα με κολοκύθα και τζίντζερ

Γλυκιά τάρτα με κολοκύθα και τζίντζερ

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
  • 2 φλιτζάνια κολοκύθα κόκκινη, βρασμένη και πολτοποιημένη
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, ψιλοτριμμένο στον τρίφτη
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
  • 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Απλώνετε τη ζύμη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε πάχος 3χιλ. Στρώνετε τη ζύμη σε βαθιά φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 23εκ..

Τρυπάτε λίγο με ένα πιρούνι τη βάση και τις πλευρές της ζύμης, στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και απλώνετε επάνω ξερά φασόλια. Ψήνετε τη ζύμη στο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζετε τα φασόλια και το χαρτί και την ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Για τη γέμιση: Βάζετε την κολοκύθα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.

Ρίχνετε το μίγμα της κολοκύθας μέσα στη φόρμα με τη ζύμη. Μειώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180οC και ψήνετε την τάρτα για 25-30 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πήξει η γέμιση.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο