OliveMagazine

Δύο λαχταριστά γιορτινά μεζεδάκια

Δύο λαχταριστά γιορτινά μεζεδάκια

Μερίδες:για περίπου 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα ρολάκια σολομού με κρέμα αβοκάντο

  • 300γρ. καπνιστό σολομό, σε λεπτές φέτες
  • ½ αβοκάντο, πολύ ώριμο, καθαρισμένο
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαυροσούσαμο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την κρύα γαριδοσαλάτα σε φύλλα σικορέ

  • 1½ φλιτζάνι γαριδούλες μικρές, βρασμένες, ψιλοκομμένες
  • ¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 2 σικορέ, χωρισμένα τα φύλλα
  • λίγο άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα ρολάκια σολομού: Βάζετε το αβοκάντο σε ένα μπολ, ραντίζετε με το χυμό λεμονιού και λιώνετε καλά με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνη. Στρώνετε τις φέτες του σολομού τη μία δίπλα στην άλλη, χωρίς κενά ενδιάμεσα, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο. Απλώνετε με ένα κουτάλι την κρέμα αβοκάντο και ισιώνετε με ένα μαχαίρι για να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια του σολομού. Με τη βοήθεια της μεμβράνης σηκώνετε από τη μεγάλη πλευρά και με προσοχή τυλίγετε σε ρολό. Με τη μεμβράνη, τυλίγετε το μπαστούνι και το βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Ξετυλίγετε το μπαστούνι και κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρολάκια. Ανακατεύετε σε ένα πιάτο τα δύο σουσάμια και κυλάτε εκεί τα ρολάκια. Σερβίρετε αμέσως.

Για την κρύα γαριδοσαλάτα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τις γαρίδες, τη μαγιονέζα, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζετε την γαριδοσαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Απλώνετε τα φύλλα σικορέ σε μια πιατέλα και βάζετε από ένα γεμάτο κουταλάκι γαριδοσαλάτα στο καθένα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food styling Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr