OliveMagazine

Εντυπωσιακή τούρτα καρύδα

Εντυπωσιακή τούρτα καρύδα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:45'
Χρόνος αναμονής:3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία Βάση για Τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 φάκελοι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 800ml γάλα
  • Για το σιρόπι και τη διακόσμηση

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φάκελος Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 200ml γάλα
  • 1½ φλιτζάνι τρίμμα ινδικής καρύδας
  • μερικούς μπεζέδες έτοιμους από ζαχαροπλαστείο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και βράζετε το σιρόπι για 5 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού. Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει το σιρόπι.

Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στο φάκελο και την αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε και το Garni ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφήνετε στο ψυγείο.

Σε πιατέλα τοποθετείτε την πρώτη Βάση για Τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Με πινέλο σιροπιάζετε τη βάση και επάνω απλώνετε τη μισή ποσότητα από την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ. Συνεχίζετε με τη δεύτερη βάση, την σιροπιάζετε και απλώνετε πάνω την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνετε με την τρίτη βάση την οποία επίσης σιροπιάζετε.

Καλύπτετε την τούρτα σας με Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά της και την πασπαλίζετε με μπόλικο τρίμμα καρύδας, να καλυφθεί όλη η τούρτα. Διακοσμείτε με μερικούς μπεζέδες και βάζετε την τούρτα στο ψυγείο, να μείνει για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr